111e Landbouwshow Opmeer druk bezocht

OPMEER – Het kon bijna niet mooier. Om 5 uur ’s morgens regende het nog, maar op het moment dat de kassa’s opengingen om half 9 prikte de zon door het wolkendek heen om vervolgens de hele dag de sfeer te blijven bepalen. “Een succesvolle dag met veel bezoekers.” Vat voorzitter Wim Staal de dag beknopt samen.

De piek bij de ingangen was later dan op andere dagen. ”Dat komt waarschijnlijk door de natte start van de dag.” Denkt Staal, maar op het moment dat het weer goed bleef stroomde het publiek massaal toe. Wim Staal zegt geen onvertogen woord gehoord te hebben op deze eerste maandag van augustus en stelt daarom dat al het werk wat bestuur en vrijwilligers verrichten in de voorbereiding wederom duizenden mensen een mooie dag heeft bezorgt.

Nieuw dit jaar was de nieuwe terreinindeling en de keuring van de alpaca’s. Het was voor deelnemers en bezoekers soms even zoeken naar de looplijnen en locaties, maar over het algemeen zijn de veranderingen positief ontvangen. Door de dag heen kregen de bestuursleden van bezoekers, deelnemers en vrijwilligers de nodige feedback over de nieuwe indeling. “Daar gaan we natuurlijk mee aan de slag.” Verzekert voorzitter Wim Staal.

De uiteindelijke conclusie is dat de 111e editie van de Landbouwshow in Opmeer zeer succesvol genoemd mag worden, mede door het optimale ‘Opmeer weer’, ruim 20 graden en een zonnetje. De nieuwe indeling van het terrein is positief ontvangen en daar kan het bestuur de komende jaren op voortborduren.

Deel dit artikel