15 maanden celstraf voor vader uit Zuidermeer die zijn dochter misbruikte

ZUIDERMEER – De 61-jarige H.M. uit Zuidermeer kreeg donderdag een celstraf van 15 maanden opgelegd voor het seksueel misbruiken van zijn minderjarige dochter. Het meisje was tien en elf jaar oud toen haar vader had misbruikt. De rechtbank rekent dat de man zwaar aan. De ontucht bestond ook uit het seksueel binnendringen van het lichaam. De officier van justitie had dezelfde straf geëist als de rechtbank heeft opgelegd.

Het misbruik gebeurde negentien jaar geleden. Het slachtoffer ging vorig jaar pas naar de politie om aangifte te doen. Ze vond het erg dat ze geen erkenning kreeg van haar vader.

De rechtbank ziet genoeg bewijs in deze zaak. De nu jonge vrouw vertelde steeds dezelfde verhalen over wat haar vader haar had aangedaan. Ook gaf ze veel details en vertelde ze over de context, waarin haar vader haar misbruikte. De man heeft deels bekend dat hij zijn dochter heeft misbruikt.

De rechtbank vindt het erg dat de verdachte niet de volledige verantwoordelijkheid neemt voor wat hij heeft gedaan. Hij had alleen zijn eigen lustgevoelens voor ogen en dacht er niet bij na wat hij zijn dochter hiermee aandeed. Het is extra erg dat dit gebeurde in het gezin, waar het kind zich veilig had moeten voelen.

Het slachtoffer kampt nog steeds met de psychische gevolgen van wat haar vader haar heeft aangedaan. De man moet van de rechtbank zijn dochter 5000 euro smartengeld betalen.

Deel dit artikel