2000 huishoudens krijgen straks stroom vanuit het Zonnepark Zwaagdijk-West

ZWAAGDIJK-WEST – Het plangebied is gelegen in Zwaagdijk-West, tussen de Kromme Leek en de Zwaagdijk. Het plangebied wordt aan de zuidwestzijde begrensd door een smalle strook weilanden met daarachter kassen. Aan de noordoostzijde wordt het plangebied begrensd door een werf van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Door het zonnepark zal het hele dorp Zwaagdijk-West energieneutraal worden.

Bij de ontwikkeling van Zonnepark Zwaagdijk werkt Sunvest samen met Zonnecoöperatie West-Friesland om lokaal eigenaarschap mogelijk te maken. Zij worden mede-eigenaar van het zonnepark en hebben hiermee een belangrijke stem in de ontwikkeling van het zonnepark. Het park gaat vanaf 2023 voor zeker 2000 huishoudens stroom leveren.

Geïnteresseerden kunnen zonnecertificaten kopen waarmee ze gaan meedelen in de opbrengst van het zonnepark in Zwaagdijk-West.  Het park moet als het in 2023 af is 6.500 MWh per jaar aan elektriciteit gaan opleveren waardoor het zonnepark in Zwaagdijk-West 4.000 Ton per jaar aan CO2 zal reduceren.

Deel dit artikel