23-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van inbraak.

Hoorn – Dankzij een melding van een oplettende buurtbewoner kon de politie dinsdagmiddag een 23-jarige man uit Hoorn aanhouden op verdenking van inbraak. De verdachte zou kort daarvoor een huis zijn binnen gegaan aan het Karveel en gepoogd hebben spullen te stelen.

Rond 16:55 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een verdachte situatie. Een onbekende man liep rond bij een huis waar hij niet woonde en waarvan de bewoners niet thuis waren. De politie ging direct naar de locatie en kon in de buurt een man staande houden die voldeed aan het signalement. De man was erg vies, had een slijptol bij zich en rook sterk naar brandlucht. Andere collega’s die onderzoek deden bij de woning, roken daar ook een sterke brandlucht en zagen dat binnen een slijptol was gebruikt. Daarop werd de verdachte aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het is nog onbekend of iets is buitgemaakt. Het onderzoek wordt voorgezet.

Verdachte situatie? Meld het bij de politie!
In de herfst- en wintermaanden is het buiten langer donker en daar maken inbrekers gebruik van. Zij zijn dan vaak minder zichtbaar en kunnen makkelijker hun gang gaan. Dat vraagt om extra alertheid bij iedereen.
Mensen kunnen de kans op woninginbraak verkleinen door te zorgen dat hun huis wordt beveiligd met goed hang- en sluitwerk, maar ook met bijvoorbeeld buitenverlichting. Daarnaast is belangrijk dat mensen bij verdachte situaties de politie bellen. We komen liever tien keer te vaak dan een keer te laat. Dus ziet u een verdachte situatie? Bel direct 112!

Deel dit artikel