25 jaar Stichting De Cromme Leeck en dat gaat gevierd worden

WOGNUM – De stichting De Cromme Leeck bestaat 25 jaar. Dit wordt natuurlijk gevierd. Om te beginnen op de donateursavond die gehouden wordt op vrijdagavond 22 april in zaal Stam in Wognum. Centraal die avond staat het nieuwe jaarboek, een extra mooie uitgave dit jaar vanwege het zilveren jubileum. Het eerste exemplaar van het jaarboek wordt overhandigd en er worden drie oorkondes uitgereikt. Na een korte inleiding kijken we naar de uitzending over Welgelegen in het programma BinnensteBuiten.

De Buurt

Na de pauze gaan drie auteurs in op de totstandkoming en de inhoud van hun artikel. Bij al hun verhalen wordt beeldmateriaal getoond.

Ko Groot vertelt over de Tachtigjarige Oorlog in onze regio, Cilia Vlaar over het poëziealbum van Neeltje Vlaar uit Nibbixwoud en Han Staal over de Buurt in Wognum anno 1920. Rond de huidige rotonde was het in vroeger tijden ook een al druk punt. Vier wegen kruisten elkaar en veel neringdoenden hadden er hun werkplaats of winkel.

Cadeau

Bij het jaarboek zit een toepasselijk cadeau vanwege het jubileum. Het is een fietsboekje met een route door het werkgebied van De Cromme Leeck gebaseerd op 25 artikelen, uit ieder jaarboek één verhaal. Ook de nieuwe flyer met informatie over de boerderij Welgelegen en het museum Huis van Oud is beschikbaar voor alle donateurs.

Bezoekers van deze avond kunnen dit jaarboek meteen meenemen. Vrijwilligers bezorgen in de weken erna de boeken bij de donateurs thuis.

De donateursavond in zaal Stam begint om 20 uur, inloop 19.30 uur. Donateurs gratis entree, belangstellenden 3 euro.

Deel dit artikel