38 woningen/appartementen Abbekerk, waaronder 8 sociale huurappartementen

ABBEKERK – De gemeente Medemblik is druk bezig met de herbestemming van de gemeentewerf Abbekerk, de locatie van de ijsbaan en de locatie waar nu nog Het Nieuwe Bonte Paard is gevestigd, om daar in totaal 38 woningen/appartementen te gaan realiseren.

Het woningbouwprogramma dat wordt ontwikkeld voor verschillende doelgroepen bestaat uit 5 vrijstaande woningen, 9 rijwoningen, 1 blok met 5 starterswoningen waarbij een optie tot zelf-afbouw mogelijk is, een blok met 4 eengezinswoningen, 8 (sociale)huurappartementen voor kleine huishoudens en 16 koopappartementen voor kleine huishoudens.

Twee partijen gaan de plannen uitvoeren,Botman B.V. als aannemer/projectontwikkelaar en De Woonschakel die de sociale huurappartementen voor haar rekening gaat nemen. De gemeente Medemblik is nu bezig om privaatrechtelijk tot overeenstemming te komen met deze 2 partijen, verwacht wordt dat dit nog dit kwartaal rond gaat komen.

Het bestemmingsplan voor dit gebied wordt medio mei/juni 2022 aan de gemeenteraad aangeboden voor goedkeuring. Wel zit er nog een kleine risico aan de plannen. Door een uitspraak van de Hoge Raad in november 2021, kleeft er risico aan één op  één gronduitgifte in het project Abbekerk. De uitspraak van de Hoge Raad wordt op dit moment geanalyseerd.

Deel dit artikel