540 enthousiaste leerlingen van het Oscar Romeo en Copernicus SG aan de slag tijdens NL doet

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WEST-FRIESLAND – Wat een succes was vrijdag 11 maart, de eerste dag van de grootste vrijwilligersdag van Nederland: NLdoet. Maar liefst 540 enthousiaste leerlingen van het Oscar Romeo en Copernicus SG zetten zich in voor zo’n 75 maatschappelijke organisaties in West-Friesland. Vrijwilligerspunt Westfriesland zorgde voor de coördinatie van de vrijwilligersklussen.

Allerlei klusjes werden opgepakt: muurtjes schilderen, schoonmaken, struiken snoeien, onderhoudswerkzaamheden… De jongeren staken massaal én enthousiast de handen uit de mouwen. Bij het Oorlogsmuseum in Medemblik zetten zeven leerlingen van het Oscar Romeo zich in voor de grote voorjaarsschoonmaak. Tygo: “Ik vond deze locatie het leukst, want ik ben zelf al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft en ik ben hier nog nooit geweest. Wat ik ook leuk vind, is dat ik nieuwe vrienden kan maken, want ik ken niet alle leerlingen die vandaag meehelpen.

Volgend jaar weer

De vijf jongeren die deze dag buiten diverse klussen oppakten voor Activiteitencentrum Woudrust in Oostwoud hadden ook met een reden voor deze klus gekozen. Tijm: “Wij zijn een vriendenclub en wilden iets doen waar we met z’n vijven naar toe konden en hier kon dat. We zijn samen op de fiets vanuit Hoorn, Berkhout en Zwaag gekomen.” Cindy van Activiteitencentrum Woudrust is erg blij met deze actieve jongeren. “Het zijn echt harde werkers en ze zijn super enthousiast. We zijn heel blij met ze, want onze eigen vrijwilligers zijn een stuk ouder en dan worden deze klussen toch wat lastiger om te doen. Het is het eerste jaar dat we meedoen, maar het bevalt heel goed, dus volgend jaar zijn de jongeren zeker weer van harte welkom!

Topdag

Bij Zwembad de Zeehoek in Wervershoof waren ze super blij met de vijf jongeren die kwamen helpen: “Ze hebben super hun best gedaan en hard gewerkt. We waren erg blij met alle vijf! We hebben lekker geluncht met een patatje en iets erbij. En na het harde werken gingen ze naar huis met een zakje snoep, en natuurlijk ervaring in het vrijwilligerswerk. Kortom, het was een topdag!

Kan jouw maatschappelijke organisatie vrijwilligers gebruiken, of wil je zelf vrijwilligerswerk doen? Laat het Vrijwilligerspunt weten via info@vrijwilligerspunt.com of bel 0229-216499.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category