6000 mensen werken op het WFO-terrein in Zwaagdijk-Oost en er is maar 1 ontsluitingsweg naar de Westfrisiaweg

ZWAAGDIJK-OOST – Waar het industrieterrein WFO in de jaren ’80 begon als veilingterrein is het in de jaren daarna geëxpandeerd naar een modern gemengd bedrijvenpark waar bedrijven als Action, Hessing, Van Straalen en De Vries een plaats hebben gevonden. Tegenwoordig werken rond de 6000 mensen op het WFO terrein en hebben dagelijks te maken met de problemen om naar de Westfrisiaweg te komen.

Via een rotonde, die voor o.a. fietsers niet echt veilig te noemen is, moeten dagelijks honderden voertuigen een weg vinden naar de Westfrisiaweg met veel opstoppingen ten gevolge. WFO heeft al enkele jaren te maken met problemen betreffende bereikbaarheid via het wegennet. Er is een ontsluitingsweg, lopend via een rotonde waar het verkeer vaststaat in de spits. Dit heeft ook consequenties voor aanrijtijden en mogelijkheden van hulpdiensten. Vanuit de bedrijven zijn hierover reeds meermalen zorgen geuit. Zo kon half februari een ambulance kan niet passeren omdat het verkeer op de rotonde totaal vast staat, en er is geen andere weg.

Liberaal Noord-Holland wil opheldering Provinciale Staten over de huidige situatie

Statenlid Grethe van Geffen van Liberaal Noord-Holland heeft afgelopen week schriftelijke vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

Zo wil zij o.a. weten of het juist is dat de provincie heeft meebetaald aan het opstellen van een haalbaarheidsrapportage door bureau Prommenz, dit in opdracht van de ondernemersverenging.  Maar ook wil Van Geffen weten of het klopt dat er een wettelijke standaard is die eist dat een bedrijventerrein minimaal twee ontsluitingen dient te hebben, mocht dit zo zijn dan wil Van Geffen weten waarom dit nog niet is gerealiseerd op het WFO-terrein.

Over de bereikbaarheid voor hulpdiensten is Van Geffen erg bezorgd en daarom wil zij ook weten of de Provinciale Staten deze bezorgdheid delen met haar.

Voor de fietsers ziet Van Geffen het liefst de aanleg van een veilige (snel)fietsroute op het bedrijventerrein WFO. Zij wil dan ook van de Provinciale Staten weten of er argumenten zijn om dit niet te realiseren.

Deel dit artikel