9e West-Friesland Rally start in Wognum

WOGNUM – Lionsclub Opmeer-Medemblik is er klaar voor. Op 30 april is het zover. De 9e West-Friesland Rally gaat van start in Wognum. De eerste etappe gaat naar de startplaats Druten. Bij het automuseum Metropole in Druten komen de Wognum-starters samen met de andere starters, waarvan enkele zelfs uit Duitsland. Vanaf Druten begint het echte werk. Kaart lezen, de goede route vinden, niet omrijden, maar ook niet afsnijden, geen herkenningspunten missen en op tijd binnenkomen. Het hoort er allemaal bij.

De route gaat van Druten via Noord-Limburg en Duitsland naar Zuid-Limburg waar wordt overnacht. De volgende dag voert de rally door België en wordt er, terug in Nederland gefinisht, de uitslag opgemaakt en de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

De ingeschrevenen konden op zaterdag 26 maart in Wognum alvast een opwarmsessie bijwonen. Zo’n 40 van de 50 deelnemende equipes hadden zich gemeld voor uitleg en oefenen met kaartlezen tijdens een rally. Veel deelnemers rijden niet elke week een rally, dus een korte training was zeer welkom.

Op de parkeerplaats was al een glimp op te vangen van de grote variëteit aan nieuwe en klassieke auto’s die op 30 april en 1 mei te zien zullen zijn. Op de deelnemerslijst staan auto’s uit de jaren vijftig vermeld, maar ook exemplaren uit dit decennium.

Dus wilt u genieten van al dat moois? Dan moet u vroeg opstaan op 30 april. Vanaf 08.00 uur starten de deelnemers een voor een bij Garage Wester aan het Westerspoor 17 in Wognum.

Deel dit artikel