WOGNUM/OPMEER – In verband met werkzaamheden is de A.C. de Graafweg (N241) in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 januari afgesloten tussen de ovonde in Langereis en kruispunt De Veken/Lindengracht. Tijdens deze nacht is tussen 20.00 en 7.00 uur geen doorgaand verkeer mogelijk op de N241 tussen de A7 en de N242. Het verkeer wordt omgeleid via de N239. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

De werkzaamheden vinden plaats in Opmeer en Hoogwoud bij de kruispunten Pade en Breestraat/Middelweg. Het kruispunt Breestraat/Middelweg is tot en met 21 januari dicht voor lokaal verkeer tussen Hoogwoud en Opmeer. Van 21 januari tot en met 5 februari ‘s ochtends is het kruispunt met de Pade dicht voor overstekend verkeer tussen Opmeer en Hoogwoud.

Kruispunten Breestraat/Middelweg en Pade: nachtafsluiting 20-21 januari

In de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 januari zijn de kruispunten Breestraat/Middelweg en Pade afgesloten voor doorgaand en lokaal verkeer.
Momenteel zijn de rijstroken voor rechts afslaand en recht doorgaand verkeer bij het kruispunt Breestraat/Middelweg verschoven naar links. Donderdag 20 januari ’s nachts worden deze weer teruggezet. In diezelfde nacht verplaatst de aannemer bij het kruispunt met de Pade de rijstroken voor rechts afslaand en recht doorgaand verkeer juist naar de linkerrijstrook. De aannemer heeft die extra ruimte nodig voor werkzaamheden aan de kant van Hoogwoud. De omleiding voor doorgaand verkeer loopt via de N239. Lokaal verkeer tussen Hoogwoud en Opmeer kan de A.C. de Graafweg oversteken bij het kruispunt De Veken/Lindengracht.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de nacht van 20 op 21 januari afgerond. Lukt dit niet dan maakt de aannemer het werk in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 januari af. In dat geval zijn de kruispunten ook die nacht nog afgesloten voor doorgaand verkeer en lokaal verkeer tussen Opmeer en Hoogwoud.

Kruispunt Pade afgesloten voor lokaal verkeer, A.C. de Graafweg blijft open: 20 januari-5 februari

Van 24 januari tot en met 4 februari voert aannemer Boskalis voorbereidende werkzaamheden uit aan de noordkant van de weg, de kant van Hoogwoud, tussen de kruispunten Middelweg/Breestraat en Pade. Het werk bestaat uit het dempen van de huidige sloten, graven van nieuwe sloten en voorbelasting (zand) aanbrengen om de grond te laten inklinken. Om 24 januari te kunnen starten, worden de rijstroken voor rechts afslaand en recht doorgaand verkeer donderdagnacht 20 januari verschoven naar links. In de nacht van 4 op 5 februari wordt de rijstroken weer teruggeplaatst.

Het kruispunt Pade is van donderdag 20 januari, 20.00 uur tot en met zaterdag 5 februari, 07.00 uur afgesloten voor overstekend verkeer tussen Opmeer en Hoogwoud. De afsluiting is nodig om het werk goed te kunnen uitvoeren en voor de veiligheid van auto’s, fietsers en voetgangers omdat er veel bouwverkeer rijdt en zwaar materiaal aanwezig is. Verkeer tussen Hoogwoud en Opmeer kan tijdens de werkzaamheden oversteken bij het kruispunt Breestraat/Middelweg. De afsluiting geldt voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Het fietspad tussen de Breestraat/Middelweg en de Pade blijft open. De A.C. de Graafweg blijft tijdens de werkzaamheden tussen 24 januari en 4 februari open voor doorgaand verkeer.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden en verkeersmaatregelen zijn te volgen via de A.C. de GraafApp en de regionale Facebookpagina WestfrieslandNH.