RTV West-Friesland

Algemeen

Aardappel-witloftaart

WEST-FRIESLAND – Witlof met ham en kaas in een nieuw jasje. Romig, zoutig en knapperig in één ovenschaal. Vegatip: Vervang de kaas door AH Geraspte kaas voor ovengratin en laat de ham achterwege. Variatietip: Gebruik komijnekaas in plaats van jong belegen kaas voor een extra kruidige smaak.

Aardappel-witloftaart

Albert Heijn Aardappel-witloftaart Aardappel-witloftaart Uitprinten
Aantal: 4 Voorbereiden: Bereiden:
Voedingswaarden 685 K Calorieën 45 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 600 g witlof
  • 1 el ongezouten roomboter
  • 50 g ongebrande walnoten
  • 1 middelgroot ei
  • 800 g verse aardappelpuree
  • 3 plakken achterham
  • 300 g geraspte jong belegen Zaanlander kaas 48

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronken witlof. Kook het witlof 10 min., laat de stronken uitlekken en halveer ze.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 min. Hak de noten grof. Klop het ei los met een vork en roer het door de aardappelpuree. Schep de puree in de bakvorm. Leg de gehalveerde witlofstronkjes met de punten naar het midden op de puree. Verdeel de ham erover.
  3. Verdeel de ui, walnoten en kaas erover. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd de aardappel-witloftaart in punten en serveer.

© Albert Heijn / Allerhande

 

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK