RTV West-Friesland

Bedrijven

Action opent 2000ste winkel, deze keer in Praag maar Spanje staat nu ook op de lijst

ZWAAGDIJK-OOST – Het van oorsprong Noord-Hollandse Action begon bijna 30 jaar geleden met één kleine discountwinkel in Enkhuizen. Sindsdien heeft Action zich uitgebreid van land tot land. Action is nu actief in 9 landen en biedt een steeds wisselend assortiment van 6000 producten aan 11 miljoen klanten per week. Daarnaast bezoeken 8 miljoen klanten de Action.com website.

Spanje zal het 10e Europese land zijn waar Action winkels zal openen en haar klanten zal bedienen.Hajir Hajji, CEO Action: “Het jaar beginnen met deze geweldige mijlpaal is een belangrijke prestatie voor de meer dan 65.000 Action-medewerkers in Europa, werkzaam in onze 2000 winkels en daarbuiten. Op die basis  zullen we onze internationale groei in de komende jaren verder versnellen om miljoenen klanten in heel Europa te bedienen.”

Elke dag duurzame vooruitgang

Action verbetert voortdurend de kwaliteit en duurzaamheid, niet alleen van haar producten maar ook van haar winkels. Alle Action-winkels zullen tegen eind 2024 op 100% hernieuwbare energie werken, wat  betekent dat tegen die tijd geen aardgas meer wordt gebruikt in de winkels. In de loop van begin 2022 geeft Action een update van haar duurzaamheidsambities.

Geheim van het succes

Action biedt een voortdurend wisselend assortiment tegen kleine prijzen binnen 14 verschillende categorieën die we in grote volumes inkopen. Deze categorieën dekken uitsluitend de belangrijkste interesses van onze klanten, alles daarbuiten verkoopt Action niet. Hierdoor vermindert de ‘verspilling’ van producten en neemt de verkoopdichtheid toe. In elk land bieden de Action-winkels een vrijwel identiek assortiment aan. De dwinkels bevinden zich meestal net buiten de hoofdstraten, maar zijn altijd gemakkelijk te vinden.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen