Advocaat wil 24-jarige Medemblikse pakjesbezorgster vrij uit voorarrest, rechter zegt nee.

MEDEMBLIK – De 24-jarige inwoonster van de gemeente Medemblik die door het Openbaar Ministerie er van wordt verdacht dat zij betrokken is bij de overval/gijzeling en diefstal van dure Quookers afgelopen 7 september uit haar bestelauto mag van de rechter-commissaris niet de rest van het onderzoek in vrijheid volgen. Haar advocaat vroeg afgelopen donderdag in de rechtbank van Alkmaar om schorsing van haar detentie omdat volgens de advocaat zij niet betrokken is bij de diefstal. 

Lees ook: 24-jarige pakjesbezorgster uit Medemblik nu zelf verdachte in ontvoeringszaak

De vrouw werd op 7 september in Heerhugowaard volgens haar zeggen overvallen en moest plat op de vloer van haar bestelbus gaan liggen waarna de overvaller(s) met de auto er vandoor gingen. Op een afgelegen plaats werden de peperdure Quookers uit de auto gehaald en werd de vrouw volgens haar weer vrijgelaten waarna zij de politie waarschuwde. Het OM. geloofd niets van dit verhaal en verdenkt de vrouw van betrokkenheid bij de overval/diefstal en vroeg de rechtbank de detentie van de vrouw te verlengen.

Lees ook: 24-jarige pakjesbezorgster uit Medemblik overvallen, gegijzeld en beroofd van alle pakjes

De rechtbank besloot mee te gaan in de eis van het OM. waardoor de detentie van de vrouw niet wordt geschorst. Haar advocate gaat in hoger beroep, zij blijft erbij dat de vrouw onschuldig is en juist slachtoffer is van ontvoering.

Deel dit artikel