RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Algemeen

Afdeling geriatrie van het Dijklander Ziekenhuis wint aquarium voor twee jaar

HOORN – Toen ze haar wens in de digitale wensboom van accountantskantoor Omnyacc hing, had ze nooit gedacht dat ze zou winnen. Toch komt de ingestuurde wens van activiteitenbegeleider Marianne van Vechgel nu in vervulling. De komende twee jaar kunnen de patiënten op de verpleegafdeling geriatrie in Hoorn een aquarium vol met vissen bewonderen.  

In totaal ontving het accountantskantoor zo’n zestig wensen. Met hulp van ondernemers uit de regio worden veel van deze wensen nu in vervulling gebracht. “De wens van het Dijklander Ziekenhuis was de grootste wens die erbij zat,” vertelt Nienke Roeper van Omnyacc. “Maar we vonden het doel zo mooi, dat we dit niet wilden laten gaan. We zijn heel druk geweest om partijen te vinden die konden helpen om deze wens te vervullen. De bereidheid was gelukkig heel groot!” Aquarium Verhuur Zwaag bracht een mooie offerte uit. Dankzij de inleg van Omnyacc, Karsten Tenten, ‘fish-handel’ Servaas en bouw- en metselbedrijf Stip kan het aquarium nu voor twee jaar bekostigd worden.

In beweging

Ontzettend leuk’, vindt activiteitenbegeleider Marianne van Vechgel van het Dijklander Ziekenhuis het. “Voor patiënten die bij ons op de afdeling verblijven, is het een leuke afleiding van het ziek zijn. We willen patiënten zoveel mogelijk stimuleren om in beweging te komen, zodat ze beter herstellen en hun conditie op peil blijft. Een wandelingetje naar het aquarium draagt daar zeker aan bij.” Op woensdag 4 mei is de feestelijke onthulling van het aquarium.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen