Afvalstoffenheffing gemeente Medemblik ruim 300 euro vanaf 2022

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft de tarieven die vanaf 2022 gaan gelden voor het ophalen en verwerken van afval bekendgemaakt. Een één persoonshuishouden gaat € 226,79 betalen, een gezin gaat € 301,63 betalen. Daar bovenop komt dan nog een bedrag van voor het aanbieden van restafval.

Voor de aanbieding van een container van 140 liter bestemd voor restafval, per aanbieding gaat een één persoonshuishouden en gezinnen in de gemeente Medemblik € 8,33 per aanbieding betalen, voor het aanbieden van een container van 240 liter moet dan € 11,26 per keer worden betaald, voor de ontgrendeling van de (ondergrondse) container voor restafval € 2,79.

Het mag dus duidelijk zijn dat de gemeente Medemblik samen met HVC haar inwoners het afval nog beter wil gaan scheiden.. De  vervuiler betaald gaat voor de inwoners van de gemeente Medemblik volledig op. Daarnaast is HVC al geruime tijd bezig met het controleren van de inhoud van de groene en oranje containers op de aanwezigheid van afval dat er niet in thuishoort, deze containers krijgen dan een label en worden niet geleegd. d

Dit is tot grote woede van de inwoners van de gemeente Medemblik al tientallen overkomen. HVC liet eerder weten dat zij niet later nog eens langskomen om deze containers te legen, het is de niet gewenste goederen eruit halen en dan pas 3 weken later weer aanbieden.

Deel dit artikel