Albert Heijn gaat oud-Deen personeel tot wel 16% minder salaris betalen

MEDEMBLIK – Dat zegt het FNV tegen het NHD. Volgens vakbondsvrouw Margje van der Woude van het FNV komt dit omdat de salarissen bij DEEN tot wel 16% hoger lagen dan bij Albert Heijn. Volgens het FNV moet Albert Heijn het sociaal plan dat is afgesloten voor het DEEN personeel overnemen. zoals Albert Heijn eerder ook beloofde.

Nu blijkt dat het voormalige DEEN personeel nieuwe arbeidscontracten krijgt voorgelegd en dan van loonschaal B naar loonschaal A gaan, personeel dat in loonschaal C zaten gaan terug naar loonschaal B, ondanks dat de werkzaamheden hetzelfde blijven. Weigeren werknemers te tekenen krijgen voor de uren die ze volgens het NHD in dienst zijn, drie jaar lang een toeslag om daarna terug te vallen in een lagere loonschaal.

Maar ook daar slaat Albert Heijn volgens Van der Woude de plank volledig mis door de extra uren niet volgens de oude loonschaal te betalen maar de lagere loonschaal als uitgangspunt te nemen, wat voor sommige werknemers een terugval van wel 16% in salaris gaat betekenen.

Het NHD zegt dat woensdag 22 september het FNV met Albert Heijn in overleg gaat.

Deel dit artikel