Albert Heijn opent nieuwe thuisbezorglocatie in Wognum

WOGNUM – Albert Heijn opent vandaag een nieuwe thuisbezorglocatie (HUB) in Wognum. Met de opening van de HUB aan de Tender in Wognum kan Albert Heijn de boodschappen bij nog meer klanten in de regio thuisbezorgen en rijden de bezorgauto’s minder kilometers.

Albert Heijn bezorgt de boodschappen via een netwerk van zeven regionale Home Shop Centers – in het najaar opent het achtste in Roosendaal – en 24 lokale HUB’s. Een HUB is een locatie aan de rand van een stad of dorp. Een vrachtwagen brengt vanuit het Home Shop Center de online bestelde boodschappen naar de HUB en vanaf daar rijden kleinere bezorgauto’s de woonwijken in.

Door deze uitbreiding kunnen steeds meer klanten hun boodschappen thuis laten bezorgen. Ook rijden de bezorgauto’s minder kilometers, dit draagt bij aan de ambitie van Albert Heijn om CO2-uitstoot te reduceren. De locatie biedt werkgelegenheid aan 100 tot 250 bezorgers.

Albert Heijn zet vol in op groei van online boodschappen doen. Het bedrijf speelt in op de sterk toegenomen vraag van consumenten om de dagelijkse boodschappen te laten bezorgen. De afgelopen jaren heeft Albert Heijn het thuisbezorgen van boodschappen steeds makkelijker gemaakt door onder meer de landelijke uitrol van de bezorgbundel in combinatie met gratis bezorging bij bol.com, een lager minimum bestelbedrag en de gratis bezorgservice AH Compact.

Foto: Albert Heijn | Yasmin Hargreaves

Deel dit artikel