Always Forward enigszins geflatteerd langs Grasshoppers.

HOORN/HOOGWOUD – Always Forward niet zonder mazzel naar wel 3 punten winst op Grasshoppers. 2-0. De beide ploegen tastten elkaar in het eerste kwartier goed af. Over en weer kleine kansjes. Kopbal van Mike Bleeker miste doel. Mathijs van de meer de rechterverdediger van Grasshoppers had zijn handen vol aan Joost Ruttenberg die hem een enkele keer te snel afwas.

Al na 5 minuten moest Forward een verdediger missen. En ook later Cemil Zaal. Zodat de kern uit de verdediging van Forward weg was. Toch kreeg Forward genoeg kansen, maar aan scoren kwam het niet. In de 20 minuut was het eindelijk raak.  Stan Prins speelde zich goed vrij en lepelde de bal voor de voeten van Joost Ruttenberg. 1-0. Grasshoppers ging er sportief maar vaak hard in en zodoende kreeg Forward weinig kansen.

Een lange pass op Joost Ruttenberg, die de bal in een keer op doel schoot had misschien beter verdiend. Aan de andere kant tweemaal een kans voor Michiel van Kampen waarvan één net aan de andere kant van de kruising. Een uitgespeelde aanval van Grasshoppers met een mooie pass op maat van Jesper Rood op Steven de Boer had een betere afronding van Thijs Karsten verdient. Rust 1-0. Toen Patrick Tap uitviel en vervangen werd door Luuk Kramer, was de kern van de verdediging van Forward eruit. Grasshoppers rook zijn kans en hadden beter verdient. De 1-1 hing in de lucht.

Kansen voorbereid door Jim Roodhof op Steven de Boer werden niet omgezet in doelpunten. Zelfs een pass van Erwin Mol, Voorheen van Hollandia, op Michiel van Kampen (Grasshoppers) werd door invaller Luuk Kramer van de lijn gehaald. Ondanks de grote druk van de ploeg uit Hoogwoud hield de gelegenheidsverdediging van Always Forward stand.

Ook het optreden van invaller doelman Dex den Hoed, van het team onder de 23, die reserve doelman Robin van Gasteren verving hoeft Always Forward zich geen zorgen te maken over de vervanging van Levie Rood. Het was echt wachten op de gelijkmaker. Maar wanneer je denkt dat dit gaat gebeuren, was er eerst nog een bal op de paal bij Grasshoppers van en eigen speler. Dat de doelman de bal daarna in de handen pakt was eigenlijk een overtreding, maar de goed Leidende scheidsrechter Nico Bakker zag die niet als een terugspeelbal.

Ver in de blessure tijd werd Stan Prins goed aan gespeeld en hij speelde opnieuw net zoals bij de 1-0 de bal goed voor en nu was invaller Tom Hoeve er als de kippen bij en schoot Always Forward naar 2-0. Enigszins geflatteerd. Maar ja de punten tellen. De elf van Egidio Oude Groen hebben de aansluiting met de top in de 3e klasse A in West 1 behouden.

Zondag wacht Con Zelo in Waarland. Grasshoppers gaat naar Spanboek en speelt een derby tegen VVS’46.

 

Deel dit artikel