Always Forward haalt uit tegen Opperdoes

HOORN – De betreding van het speelveld van Always Forward zaterdagmiddag was aandoenlijk. Alle spelers betraden het veld met hun nazaten het veld. De kinderen hadden de tekst op hun shirt AFZA1. In de eerste helft verdedigde Opperdoes goed. Zij hadden echter geen antwoord op de kopbal van Stefan Schipper 1-0 uit een hoekschop en een mooi aangespeelde bal naar hem.2-0. Wat ook de ruststand was. Al had Arton Loon, de doelman van Always Forward wat keepers geluk.

Het schot van de kleine Efrain de Lange leek naast te gaan, maar ging door de wind tegen de paal. Na rust was het gedaan met de tegenstand. Opnieuw  Stefan Schipper met 3-0, daarvoor waren er al ballen tegen paal en late gegaan. Milco Leijen 4-0, Kevin van Gasteren 5-0, Invaller Bas Kee Opperdoes 5-1, Mirke Boukens ingevallen voor Stefan Schipper 6-1, opnieuw Baukens 7-1,het slotakkoord was voor Van Gasteren 8-1 en Invaller Jauke Huitema.

De architect van het Zaterdagteam Jordi Meester mocht ook nog invallen. De Meeste spelers van het zaterdagteam van Forward hebben hoger gespeeld al dan niet met elkaar. Namen van Emmen, AFC, Hollandia, Ajax en Jos Watergraafsmeer  werden genoemd. Na het fluitsignaal van Gino D´Onorio, hij floot een van laatste wedstrijden van zijn scheidsrechtersloopbaan, barste het feest los.

Met een spetterende overwinning van 9-1 werd Always Forward kampioen van de 4e klasse A West 1. Vele spelers blijven en er komen gerenommeerde spelers bij: Nick de Wit, Boyd Stevens en Brian v.d. Werff allen Hollandia en leo Michielsen en Janik Kuipers. “Ons doel is minstens 1e klasse of hoger. Opperdoes kan de degradatie bijna niet meer ontlopen. Zij hebben volgende week een zware kluif tegen Kolping Boys. Ook omdat naaste concurrent met 1-0 heeft gewonnen van SVW´27.