Always Forward in laatste minuut naast SEW 3-3.

NIBBIXWOUD – “Spelers van VVS´46 hadden mij een biertje beloofd wanneer wij zouden winnen of gelijk speelden”, zei Egidio Oude Groen na afloop tegen ons. Jeroen Slaager zei vooraf van de wedstrijd een gevoel te hebben: “Daar wonnen wij met 3-0”. SEW heeft, omdat Westfriezen al kampioen is, de beste papieren om de 3e periode te pakken. VVS´46 staat op 11 punten en heeft met nog 2 wedstrijden te gaan een theoretische kans om SEW een pootje te lichten. Grasshoppers en FC Medemblik 3 en 4 hebben al een periode titel. Always Forward kan SEW nog wat pijn doen zondagmiddag.

SEW ging op deze koude zondagmiddag in mei voortvaren van start. Nadat Stan Tol en Koen Laan enige kansen hadden gehad voor SEW, schoot de klein gezette Travis Reuser zijn ploeg op 1-0. Ook Always Forward liet zich niet onbetuigd. Schoten van Mick van der Gulik, Stan Prins en Joost Ruttenberg hadden meer verdiend. 3 minuten later was het Stan Prins die in een kluwen van spelers de 1-1 binnenschoot. Martijn Wiersma had het nakijken terwijl hij daarvoor enige reddingen verrichtte. De club van 100 met o.a. Jan Karsten die deze zondagmiddag bij de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie waren uitgenodigd zagen opnieuw SEW scoren. Nu was het Mitch Rekveld die invaller-doelman Tristan Detmers kansloos liet.2-1. Detmers verving Robin van Gasteren, die bij nog een wedstrijd in de hoofdmacht niet meer mocht uitkomen in het 2e team van Always Forward. Zij hebben nog kansen voor promotie via de 2e periode in de reserveklasse 2A.

Na rust kwam Always Forward fanatiek uit de kleedkamer. Zij vochten voor elke meter. Joost Ruttenberg, hij gaat zo als wij al voorspelden naar Westfriezen, werd gewisseld voor Chris Buis. Hij versnelde op rechts en lepelde de bal voor. Deze werd door een SEW-verdediger beroerd met de hand. Strafschop, aldus de goed leidende Sander van Schoonderwoerd uit Almere. Stan Prins, hij vertelde ons dat hij naar Hollandia gaat, mocht het vonnis voltrekken. 2-2. SEW werd wakker en gooide zich weer op de aanval. Detmers behoede zijn ploeg voor een achterstand, alleen op het lepe balletje van Travis Reuser had hij geen antwoord.3-2. SEW leek de “periodetitel” te pakken achter Westfriezen. Zowel de vlaggenist van SEW als Always Forward dachten dat het Koningsdag was. Dit frustreerde beide ploegen. Uiteindelijk bleek Always Forward de betere conditie te hebben. Cemil Zaal miste voor open doel. In blessuretijd had hij het vizier wel op scherp staan.3-3.

Wanneer VVS´46 met grote cijfers wint bij Hugo Boys en SEW verliest van Hauwert ´65, dan gaat de prijs naar VVS´46. SEW kijkt uit naar de confrontatie tegen buurtgenoot De Spartanen, aldus Jeffrey Keijzer

Deel dit artikel