Always Forward verdient punten tegen koploper FC Medemblik

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

MEDEMBLIK – Mooi weer maar voor de toeschouwers was het koud. Toch zagen zij een enerverende wedstrijd van beide kanten. Toch was het Always Forward die aan het langste einde trok. Een ingeschoten bal van Stan Prins werd niet klemvast gestopt door doelman v.d. Slot van FC Medemblik. Patrick Tap was er als de kippen bij en schoot de bal keihard in. 0-1. Vooral de gevaarlijke Niels Koster en ook aanvoerder Robert Zwaan van FC Medemblik zorgden voor op maat gegeven voorzetten. Maar Jurre Woudenberg wist ze niet af te ronden. Doelman Robin van Gasteren kweet zich als een solide sluitpost.

Aan de andere kant was het Joost Ruttenberg die het wel probeerde, maar ook de doelman van FC Medemblik Jason v.d. Slot op zijn weg vond. Het werd duel werd hard en chapeau voor Denzel Inyamah, Joost Ruttenberg en John Kevin Mauricio die als aanvallers hun verdedigende taken niet verzaakten.

FC Medemblik kreeg veel kansen vooral door goed vrij spelen van de bal door de gevaarlijke Niels Koster, maar aan de afwerking ontbrak het voor de zwart/wit gestreepte brigade. Inzetten van Robert Zwaan en Tom Glim troffen geen doel of werden makkelijk getopt door de naar topvorm groeiende Van Gasteren van Always Forward. Eigenlijk de 2e doelman van de Hoornse ploeg omdat de vaste doelman Levie Rood op missie is bij de Marine.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Bert Putters

Een manco die de voetbalploeg Zeemacht uit Den Helder ook kende. Omdat de ass. scheidsrechter van FC Medemblik dacht dat het Koningsdag was, werden counters van Always Forward abrupt afgefloten door de uitstekend leidende Robert Zuidman uit Hoofddorp. Rust 0-1. Na rust hetzelfde beeld een op het scherps van de snede voetballende teams.

Bij goed opgezette aanval kwam de bal in het bezit van Denzel Inyama en schoot de bal op maat naar Stan Prins de nu wel in een keer raak schoot. Menigeen dacht dat de bal in het zijnet kwam, maar het was gewoon raak. 0-2. Always Forward had zelfs de mogelijkheid op 0-3. Maar Joost Ruttenberg schoot in de juiste hoek van doelman Jason v.d. Slot. Hij hield zijn ploeg in de race. John Kevin Mauricio  maakte in de ogen van de scheidsrechter een te zware overtreding en dus geel. Hij maakte met woord en gebaar, zoals het staat omschreven in de spelregels, zijn ongenoegen kenbaar. Hij bleef maar door mekkeren. Dus tweemaal geel is rood. Met deze actie benadeelde hij zijn team. En kreeg FC Medemblik een man meer situatie.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Bert Putters

Dit was duidelijk te zien. FC Medemblik zette dit niet om in winst. Invaller Senna Makkes lepelde de bal voor een vrij doel over en ook zag Jari Nolles zijn bal gestopt. In de 85e minuut was het toch raak. Opnieuw Senna Makkes die nu wel het net vond. 1-2.

Toch was er zowaar nog een kans  Always forward, maar de voorzet van Denzel Inyamah op Stan Prins werd niet afgemaakt. Aan de andere kante miste invaller Daan Rood een kans. Zodat de mannen van FC Medemblik hun eerste thuis nederlaag leden en de 2e in deze competitie.

Donderdag speelt Always Forward de afgelaste wedstrijd tegen Grasshoppers. En hebben zodoende zicht op de top in deze competitie.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category