Always Forward was soms sterker maar verliest in de afronding.

HOORN – Grote vraag was afgelopen zondagmiddag wat gaat de KNVB doen met de trainingsmogelijkheden na vijf uur ’s middags. “Wij kunnen zo toch onmogelijk op zondag voetballen zonder een training”, zeiden beiden coaches  Egidio Oude Groen Always Forward en Piet Wiersma KGB na afloop van de wedstrijd Always Forward.

Misschien een trapveldje opzoeken, want overdag is het niet mogelijk met werkenden en misschien studerende spelers van beide ploegen om te trainen. Volgende week Sint Nicolaas en het zou zomaar goed uitkomen op 5 december. De KNVB zit helemaal in haar maag met afgelaste wedstrijden door positief Corona geteste teams in de 3e klasse A. De Wedstrijden VV Grasshoppers – FC Medemblik en DWOW – Westfriezen werden om die reden afgelast. Doordeweeks op een avond binnen 14 dagen inhalen is geen optie vanwege de 17:00 tot 5:00 regeling. We wachten af wat de KNVB weet te bereiken bij het kabinet?

KGB begon voortvarend, maar Always Forward had wel de eerste kans. Joost Ruttenberg plaatste de bal voor op de strafschopstip, maar Stan Prins niet zelfzuchtig legde de bal terug. Deze pass werd niet begrepen en weg kans. In de aanval werd Tommy de Weerd node gemist. Hij stond om disciplinaire redenen niet in de basis. Op het einde leek hij nog wel in te vallen voor Patrick Tap, hij kon zijn trainingsbroek weer aantrekken. Enkele minuten later liep hij al mopperend voorlangs de lege tribune en gaf aan dat het einde van zijn voetbal carrière was in het eerste van Always Forward 1.

De afgeslagen aanval van Always Forward kwam bij een KGB speler en wist via een counter aanvoerder Michael Helfensteyn (KGB) te bereiken, Zijn bekeken schot ging over de voor zijn doel staande Levie Rood. 0-1. Over en weer waren er veel kansen. De mooiste was voor Joost Ruttenberg  maar zijn doelpoging werd onschadelijk gemaakt door de doelman van KGB Joost Volten. In de 23e minuut was het bijna weer raak voor KGB, maar de bal werd nu door Helfensteyn met de hand meegenomen. De goed leidende scheidsrechter Stephan Nerlich uit Amsterdam, maar afkomstig uit Stuttgart in Duitsland had dit goed gezien en floot deze wederom mooie counter van KGB af.

Even later mocht Always Forward een vrije schop nemen op de rand van de 16 meter. De 35 jarige Kevin John Mauricio nestelde zich achter de bal en via een KGB ’er ging de bal buitenbereik van doelman Volten in de linker hoek. 1-1. Always Forward zag wel kansen, echter veel passes belandden bij de tegenstander. Gezien de stand op de ranglijst moest Always de bovenliggende ploeg zijn. Maar KGB was gevaarlijker. Veel slordigheden bij de ploeg van Egidio Oude Groen.

Op enkele minuten voor de rust kreeg KGB een hoekschop. Bram Groot zwaaide naar de hoekschopnemer, de verrassende inlopende Nick Edelenbosch kreeg de bal op zijn kruin en opnieuw moest Levie Rood van Always Forward vissen. 1-2.  Wat ook de ruststand betekende. Vlak na rust een mooie vrije schop wederom op de 16 meter van Kevin John Mauricio. De bal was pass klaar  voor Stan Prins, zijn schot ging over het doel van KGB. Ook schoot KGB nog de bal op de lat.

Waar de weinige beroepsmatige kijkers op wachtten 2-2 van Always Forward, gebeurde niet. Always Forward kreeg geen vat op de ploeg uit Bovenkarspel. Piet Wiersma voor het incidentje met scheidsrechter Jan Smit 14 dagen terug en wat een schorsing van 1 wedstrijd opleverde, genoot met volle teugen. Vooral toen zijn ploeg op 1-3 en 1-4 door Bram Zwaan Always Forward de nekslag gaf.