Andijkers steunen hun vereniging flink tijdens de gemeenschapsveiling, maar liefst 35.500, – is er opgehaald

ANDIJK – De gemeenschapsveiling in Dorpshuis Centrum bleek een groot succes. Er is maar liefst € 35.500,00 door de bezoekers bijeengebracht. “Ik was er even stil van toen ik het eindbedrag in beeld zag, we hebben nog steeds te maken met beperkingen rondom Corona en hebben daarom gekozen voor een andere vorm, minder aanbod en eerder op de avond afronden, en dan toch zo’n mooi resultaat” zo zegt Hans van den Bosch (Voorzitter van Stichting Veiling Dorpshuis).

Tekst loopt door onder de foto

Van Den Bosch en zijn medebestuursleden Heidi Veninga, Yfke Abbekerk, Klaas Groot, Marianne Bloemendaal en Nienke de Kort kozen ervoor om de avond in aangepaste vorm door te laten gaan. Dit hield in dat er geen wijklopers langs de deuren gingen maar dat men online een gift of dienst kon schenken. Het heeft de Andijker inwoners en ondernemers er allerminst van weerhouden met flinke giften en originele belevenissen te komen waardoor er een aantrekkelijke catalogus werd samengesteld.

Het bestuur van Stichting Veiling Dorpshuis is zeer tevreden over de opkomst en de enthousiaste kopers op de avond zelf. De sfeer was uitgelaten, de bezoekers waren merkbaar blij elkaar weer te kunnen ontmoeten. De avond werd afgesloten in het voorcafé van het Dorpshuis, tot 00.00 uur natuurlijk.

Tekst loopt door onder de foto

Van den Bosch: “Een succesvolle avond valt of staat met de inzet van vrijwilligers, hun inzet is onmisbaar en wordt door ons zeer gewaardeerd”. Die vrijwilligers komen voort uit de verenigingen/stichtingen die in de opbrengst van de veiling delen en dat zijn: Tennisvereniging Atlas, Sporting Andijk Voetbal en Korfbal, Asonia Badminton, Toneelvereniging K.N.A., hengelsportvereniging De Dobber, muziekvereniging Sursum Corda en Stichting Zwembad De Weid.”

Deel dit artikel