Archeologische vondsten en kinderen die tegels mogen beschilderen in het Huis van Oud

WOGNUM – Op zondagmiddag 7 augustus wordt er bij het museum Huis van Oud aandacht besteed aan archeologische vondsten uit de omgeving. Kinderen kunnen tegels beschilderen en archeologische spellen spelen.

Michiel Bartels, senior archeoloog van de Archeologie West-Friesland, vertelt over de resultaten van opgravingen door deze dienst en laat diverse vondsten zien. Michiel is van 14 tot 16 uur aanwezig om informatie te geven.

In het museum zijn voorwerpen te zien die Maarten Borst en Sjaak Jong, bestuursleden van De Cromme Leeck, in de regio gevonden hebben.

Voor kinderen is er deze middag van alles te doen. Ze kunnen gratis witte tegels beschilderen in Delftsblauwe kleuren. Maarten Borst ontwierp een aantal spellen die met archeologie te maken hebben. Kom kijken en spelen!

Op het erf ligt oud-Holland speelgoed klaar zoals hoepels, tollen en stelten.

Natuurlijk staat de deur van het huisje open. Daar is te zien hoe vroeger gewoond werd. Hoeveel mensen konden hier wel niet slapen? En wat is dat zwarte ding naast de kachel?

Op de stal is de tentoonstelling ‘Kijk op West-Friesland’ ingericht met als thema’s: land, water, boerderijen en streekdracht.

Het Huis van Oud is iedere zondagmiddag open, de entree bedraagt € 1,-. Koffie/thee met krentenmik is verkrijgbaar voor € 2,50.

Groepsbezoek buiten de openingstijden mogelijk op afspraak. Bel Best: tel. 0229 573397.

Deel dit artikel