RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Algemeen

Basisschool ’t Skitteljacht eerste afvalvrije school in Drechterland

DRECHTERLAND – Basisschool ’t Skitteljacht is eind vorig jaar gestart met afval scheiden op school. Daarmee zijn zij de eerste afvalvrije school in Drechterland. Bij ’t Skitteljacht staan nu bakken voor papier, plastic, blik en drinkpakken, gft en etensresten en restafval.

Eerder werd het papier gescheiden van het overige afval. Er was één grote container voor al het restafval. Verpakkingen van plastic of afval van fruit kwamen ook in het restafval terecht. Het scheiden van afval op school sluit aan bij het beleid van de gemeente. Door afval zoveel mogelijk apart in te zamelen, kan er zoveel mogelijk worden hergebruikt. De school draagt eraan bij dat scheiden van afval een gewoonte wordt.

Eerste inzameling plastic afval van 2022

Op donderdag 27 januari was de eerste inzameling van het plastic afval van 2022. Schooldirecteur Ellen van der Gulik heeft met een aantal leerlingen de volle plastic bakken aangeboden aan de wagen van HVC-chauffeurs Pieter en Andre. In de nieuwe HVC-app staat de afvalkalender. Daarin ziet de school in één oogopslag wanneer het volgende inzamelmoment is.

Ellen van der Gulik benadrukt nogmaals: “Het is belangrijk om kinderen al vroeg te leren hoe zij het beste om kunnen gaan met hun afval. Op ’t Skitteljacht leren wij de kinderen hierover en geven het goede voorbeeld. Jong geleerd is oud gedaan!

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen