RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Sport

Beau Wagemaker derde NK Marathon inlineskaten

HOOGKARSPEL – Zaterdag 25 juni was het NK Marathon Inlineskaten gehouden in Achterveld. De weersvoorspellingen waren erg wisselvallig; regen, droog, regen, droog, uiteindelijk toch regen vlak voor de start. De start was pas om 19:15, dus uitstellen was geen optie.

In verband met de regen waren er een aantal afmeldingen, maar er stonden nog 42 dames aan de start. Het parcours bestond uit ruw asfalt, nieuw asfalt en nieuwe en oude klinkers, hierdoor was het steeds schakelen qua grip. Het ene deel van het parcours was minder glad dan een ander deel. ‘Helaas was het grootste deel mega glad,’ vertelt Beau Wagemaker aan RTV West-Friesland

Beau: ‘Het parcours bestond ook uit 8 bochten, die heel tricky waren. Helaas waren er door de gladheid een aantal valpartijen. In het begin van de wedstrijd was het droog.  Het asfalt begon rond halverwege koers een beetje op de drogen, waardoor er op die stukjes weer hard afgezet kon worden.’

Brit Qualm opende de koers met een aanval en bleef ronden lang vooruit, maar werd weer teruggehaald door het peloton. Met nog ongeveer een kwart wedstrijd te gaan vond Marijke Groenewoud het welletjes en ging ervan door, juist op het moment dat het weer lichtjes begon te regenen.

Niet veel later ontsnapte Lianne van Loon uit de achtervolgende groep om te proberen Marijke Groenewoud te achterhalen en kreeg daarbij steun van de uit Hoogkarspel afkomstige Beau Wagemaker. Helaas voor de dames begon het harder te regenen en werd het parkoers weer spiegelglad waardoor de drie dames solo aan de streep kwamen.

Marijke werd Nederlands Kampioen gevolgd door Lianne op plaats 2 en Beau op plaats 3.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK