Bedrijf in beeld: Frank Optiek & Oogzorg

MEDEMBLIK – Sinds 1 augustus 2021 is de optiekzaak van de in Heiloo wonende Frank Mestebeld(49) aan de Nieuwstraat in Medemblik geopend. Maar Frank Optiek & Oogzorg is niet zomaar een opticien, Frank Mestebeld is naast opticien ook contactlenzenspecialist en heeft hij een HBO opleiding voor Optometrist genoten.

Als HBO-optometrist, Optometristen doen onderzoek naar de gezondheid van de ogen en kunnen brillen voorschrijven, contactlenzen aanmeten en controleren, vakbekwaam opticien en contactlensspecialist wil Frank meer bieden dan alleen oogmetingen en mooie monturen. Vooral voor het medisch beoordelen van uw ogen kunt u nu bij hem terecht. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Oog- en wimperontstekingen
  • Droge ogen
  • Plotseling zichtverandering
  • Gezichtsvelduitval
  • Lichtflitsen
  • Maculadegeneratie
  • Cataract (staar)
  • Glaucoom

Frank Mestebeld kan buigen op 30 jaar ervaring in diverse optiekzaken maar ook in de polikliniek op de afdeling oogheelkunde van het ziekenhuis.

Tegen de redactie zegt Frank Mestebeld: ‘Het is voor mij elke dag weer een enorme passie en uitdaging om voor ieder persoon het juiste montuur of kijkoplossing te vinden. Een montuur waar diegene zich prettig bij voelt. De bril die bij hem of haar het beste past.

Voor Frank Mestebeld is het belangrijk dat door een nauwkeurige oogmeting te verrichten hij en de klant de perfecte kijkoplossing vinden. Dit kan door middel van contactlenzen of door een mooi montuur zijn. Waarbij voor Frank Mestebeld de persoonlijke aandacht voor elke klant belangrijk is.

‘Ik vind het een enorme uitdaging om de gezondheid van de ogen van mensen te onderzoeken. Wat is de reden waardoor iemand niet goed en scherp kijkt?

Tekst loopt door onder de foto’s

Als paramedicus / Optometrist heb ik tijdens de 4.5 jarige HBO opleiding Optometrie in Utrecht geleerd te beoordelen wat pluis of niet pluis is aan iemands oog. Op tijd doorsturen naar de oogarts kan in sommige gevallen van essentieel belang zijn. In andere gevallen kunnen traanvochtdruppels of speciale macula voedingsupplementen voorkomen dat iemand onomkeerbaar slechtziend of blind wordt,’ gaat Frank Mestebeld verder.

De specialiteit van Frank Optiek & Oogzorg is dat Frank Mestebeld een bijzondere collectie merkmonturen heeft. Bijvoorbeeld van het Deense  merk Lindberg. Deze monturen zijn gemaakt van ultra lichtgewicht Titanium en tevens vervaardigd zonder schroefjes. Dit voorkomt dat er schroefjes losdraaien naar verloop van tijd waardoor dus veel minder onderhoud aan de bril nodig is. Tevens zijn deze monturen naar uw eigen kleursmaak of aparte maat bestelbaar.

Ook heeft Frank Mestebeld een grote nieuwe collectie Vingino kindermonturen in veel verschillende kleurtjes en maten. En tot slot kunt u bij Frank Optiek & Oogzorg prachtige polariserende en contrastverhogende kwaliteitszonnebrillen van Serengeti verkrijgen. Tevens kunnen deze op uw eigen sterkte gemaakt worden.

Maar het meest trots is Frank Mestebeld toch wel op de moderne apparatuur, de gezellige inrichting en de mooie collectie monturen die in de zaak van Frank Mestebeld te vinden is

U vindt Frank Optiek & Oogzorg aan de Nieuwstraat 37 in Medemblik. Online kunt u Frank Optiek & Oogzorg vinden op www.frankoptiek.nl

Deel dit artikel