Begeleidingscommissie voor DEEN-personeel, maar FNV blijft bij standpunt dat Albert Heijn alles zou overnemen

MEDEMBLIK – Dat is de uitkomst van het overleg tussen de FNV en Albert Heijn over het teruggaan in salaris voor een deel van het voormalig DEEN personeel. Vooral jongeren, vulploegmedewerkers en de assistent-supermarktmanagers gaan er in loon, tot wel 16%, op achteruit. Wel heeft Albert Heijn beloofd dat zij 3 jaar lang het loon gaan aanvullen maar niet volgens de schaal waar zij in zaten maar waar zij in komen. Voor jongeren en vulploegmedewerkers is dit dus schaal A en niet meer schaal B en voor assistent supermarktmanagers niet meer schaal C maar schaal B.

Lees ook: Albert Heijn gaat oud-Deen personeel tot wel 16% minder salaris betalen

De assistent-supermarktmanagers worden tijdelijk benoemd tot managers van de afdeling waar zij in de tijd van DEEN ook werkten maar na 3 jaar houdt deze rol op te bestaan en vallen zij dan definitief terug in een lagere loonschaal.

Begeleidingscommissie

De drie supermarktketens die DEEN hebben overgenomen, Albert Heijn, Vomar en Dekamarkt, hebben met het FNV afgesproken dat er een begeleidingscommissie gaat komen die het overgenomen personeel gaat begeleiden bij hun nieuwe werkgever. De FNV wil, schrijft het NHD, uitzoeken hoe het allemaal zit als het voormalig DEEN personeel over 3 jaar de toeslagen gaat verliezen en of het personeel ook recht heeft op een winstuitkering zoals het personeel van Albert Heijn.

Lees ook: Lager salaris na 3 jaar komt koud op dak bij voormalige DEEN-werknemers

De vakbond is wel van mening dat wat Albert Heijn nu doet niet mag, ‘Je mag niet eenzijdig een contract wijzigen, dag mag niet, zoiets had DEEN niet en Albert Heijn zou alles overnemen.

Deel dit artikel