Bekijk de voordelen van een detox kuur

INGEZONDEN MEDEDELING  – Het is geen wonder dat meer en meer mensen op de sap trend springen, vooral met de mix van sap detox voordelen die voor het grijpen liggen.

Immers, de 3-daagse reis kan je je beter dan ooit laten voelen. Je kunt je spijsverteringskanaal een welverdiende rust gunnen, je immuniteit een boost geven en de gezonde gewoontes die je doen gedijen opnieuw instellen. Wat is er niet leuk aan? Lees hier alles over de voordelen van een detox kuur. Bekijk de detox kuurdetox kuur hier.

Verhoog je energielevel

Omdat sapkuren rijk zijn aan ongelooflijke leven-gevende voedingsstoffen, zul je je voor en na je kuur getankt voelen met langdurige energie, in plaats van door cafeïne rushes die op een high komen en resulteren in een energie crash. Enzymen en andere noodzakelijke stoffen in sappen worden snel en gemakkelijk geabsorbeerd om het lichaam energie te geven en de geest te verfrissen.

Verminder het risico op ontstekingen

Onderzoek heeft aangetoond dat een plantaardig dieet in combinatie met een sapkuur ontstekingen aanzienlijk kan verminderen. Verwerkt voedsel, vlees, zuivel en alcohol bevatten stoffen die giftig zijn voor het lichaam, en als reactie daarop treden ontstekingen op. Door een pauze te nemen van dergelijke toxines, kan het lichaam cellen herstellen en ontgiften, terwijl het de voedingsstoffen en vitaminen krijgt die het nodig heeft.

Bovendien bevat vers sap een hoog gehalte aan antioxidanten, die zich binden aan vrije radicalen, waardoor het lichaam verder geneest en ontstekingen worden verminderd. Sappen met kurkuma, gember en cayennepeper zijn bijzonder geschikt om de ontstekingsremmende werking te versterken.

Hydrateer

Meer dan de helft van de wereldbevolking is uitgedroogd en drinkt aanzienlijk minder dan de aanbevolen 8,5 kopjes per dag (door het European Hydration Institute). Dit is van cruciaal belang omdat zelfs een daling van 1% van het watergehalte in ons lichaam een negatieve invloed kan hebben op orgaanfuncties, cognitief vermogen en algemene stemming.

Tijdens sapkuren zorgt de verhoogde vochtinname ervoor dat het lichaam veel effectiever kan functioneren, terwijl het tegelijkertijd het hele systeem vitaliseert en ontgift. Het is belangrijk om gedurende de kuur water te blijven drinken voor verdere hydratatie en ontgifting. Het drinken van vruchtensap en het regelmatig innemen van gezonde vloeistoffen zal bijdragen aan genezende cellen, een gezonde huid en een beter humeur.

Kan bijdragen aan gewichtsverlies

Sapkuren kunnen helpen bij het ontwikkelen van een gezonder, evenwichtiger dieet en goede gewoonten. Er is een natuurlijk gewichtsverlies als gevolg van het verwijderen van verwerkte voedingsmiddelen, verzadigde vetten en geraffineerde koolhydraten en langdurige voordelen die ontstaan door de verminderde trek na de reiniging. Een studie van de Universiteit van Californië, Los Angeles, toonde aan dat een sapkuur de groei van intestinale microbiota kan bevorderen, die helpen bij gewichtsverlies.

In de studie verloren de deelnemers een aanzienlijke hoeveelheid gewicht na een 3-daagse kuur, en behielden een verminderd lichaamsgewicht na 2 weken (in vergelijking met het uitgangsgewicht). Hoewel sap reinigingskuren geen magische gewichtsverlies pil zijn, helpen ze zeker.

Heldere geest

Een pauze van voedingsmiddelen die niet het beste voor je lichaam zijn, kan ook helpen om je geest helder te krijgen terwijl je je dieet opnieuw instelt. Vasten kan een periode van reflectie zijn over je huidige levensstijl en zal je hopelijk aanmoedigen om een aantal gezonde gewoonten te starten, omdat je in staat bent om je psychologische relatie met voedsel duidelijker en objectiever te observeren.

Deze grotere helderheid is ook een evolutionaire reactie op een staat van ontbering, omdat het lichaam energie begint om te buigen van de spijsvertering naar de vijf zintuigen – als voorbereiding op de jacht. Hoewel deze reactie misschien niet “nuttig” is in de oerzin, zijn de verhoogde niveaus van zintuiglijk bewustzijn iets spectaculairs om te ervaren. Probeer ook eens een sapje met rode bietensaprode bietensap.

Deel dit artikel