Betaald parkeren in Enkhuizen, maar hoe en wanneer is nog niet duidelijk

ENKHUIZEN – De wethouder wist het prima te verwoorden, het parkeersysteem in Enkhuizen is sterk verouderd en daarom moet het nu goed geregeld worden zodat er geen pleisters op pleisters hoeven worden geplakt.

Opvallend is de ommezwaai bij sommige raadsleden, was begin dit jaar de weerstand tegen betaald parkeren in Enkhuizen groot, nu zijn de meeste fracties wel om en voorstander van betaald parkeren in de binnenstad van Enkhuizen om zo de verkeersstroom te kunnen reguleren.

Het CDA gooide nog een balletje op om een maar een beperkte periode betaald parkeren in te voeren, de VVD liet weten dat wat hun betreft er geen zomer- en wintertarief gaat komen iets waar ook Enkhuizen Vooruit geen zin in heeft.

Aan het einde van de discussie liet burgemeester Eduard van Zuijlen weten dat er nog veel zaken verder moeten worden uitgewerkt maar dat de gemeenteraad een duidelijke richting heeft aangegeven waar het college mee verder kan. Of er 1 tarief komt of een zomer- en wintertarief of misschien wel een heel ander systeem daar moet ook nog verder naar worden gekeken, maar dat Enkhuizen betaald parkeren gaat krijgen is wel een feit.

Deel dit artikel