Bewolkt, af en toe regen en veel wind, code geel voor stormachtige wind

WEST-FRIESLAND – De ochtend begint bewolkt en regenachtig. In de loop van de ochtend en middag wordt het droger maar komen er ook enkele buien voor. Vooral in het westen kan dan ook de zon af en toe doorbreken. De temperatuur ligt rond 8°C. De westelijke wind is vrij krachtig tot krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Landinwaarts komen er windstoten voor van ca. 70 km/u, in de kustgebieden tot ca. 80 km/u en in het Waddengebied in de middag tot 90-100 km/u. In de loop van avond draait de wind naar het noordwesten en neemt dan geleidelijk af.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Komende nacht is het wisselend bewolkt en trekken er enkele winterse buien over het land. Plaatselijk kan het hierdoor even glad worden. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 2°C. De noordwestelijke wind is matig, aan de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Donderdag overdag is het wisselend bewolkt met enkele buien, soms met hagel of natte sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond 5°C en de noordwestelijke wind is matig, aan de kust af en toe krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel