Bewoners Herenweg Hoogwoud: ‘Ze denken allemaal dat ze Max Verstappen zijn’

HOOGWOUD – De bewoners van de Herenweg zijn er klaar mee, het dagelijkse gejakker door het gemotoriseerd verkeer dat gebruik maakt van de Herenweg in het dorp. Een groep omwonenden wil dat de gemeente Opmeer nu eens echte verkeersremmende maatregelen gaat nemen. ‘Leg maar verkeersdrempels van 30cm hoog aan,’ zegt 1 van de omwonenden tegen RTV West-Friesland (naam bekend bij de redactie).

De omwonende zegt dat het vooral de inwoners van Hoogwoud zelf zijn die veel en veel te snel rijden over de Herenweg en dat er iets van zeggen veelal een scheldpartij oplevert. Ook het zware verkeer zoals landbouwvoertuigen die door het dorp rijden veroorzaken veel trillingen in de woningen langs de Herenweg, ‘de kopjes staan regelmatig op de tafel te trillen,’ aldus een bewoonster van 1 van de woningen langs de Herenweg..

‘Maar het te snel rijdend verkeer is niet enkel voor de Herenweg, ook de overige doorgaande wegen in Hoogwoud lijken soms wel het domein van mensen met een te zware rechtervoet,‘ gaat de bewoonster verder..

Volgens haar moet de gemeente Opmeer van de Herenweg maar ook de Koningspade een 30km/u weg gaan maken en voorzien van camera’s. Maar ook de optie van verkeersdrempels is in haar ogen een prima optie, ‘zolang de snelheid er maar uitgaat dan is het voor mij prima,’ aldus de bewoonster.

Deel dit artikel