Bewoners Hoornseweg Wognum tegen de gemeente Medemblik, ‘jullie komen maar gewoon’

WOGNUM – De bewoners van de Hoornseweg in Wognum vinden het maar vreemd dat de gemeente Medemblik heeft aangegeven dat zij niet aanwezig zal zijn bij het overleg op 5 oktober aanstaande waar de bewoners samen met HHNK, politie en de gemeente Medemblik de problematiek van de Hoornseweg in Wognum gaan bespreken en tot een oplossing proberen te komen.

Nu heeft tot verbazing van de bewoners de gemeente Medemblik laten weten dat zij niet naar dit overleg komen omdat de weg niet in het bezit van de gemeente Medemblik is maar van het Hoogheemraadschap is. De gemeente Medemblik heeft in een reactie laten weten dat het geen beleid is van de gemeente Medemblik om naar dit soort bijeenkomsten te gaan.

In een reactie zeggen de bewoners, ook inwoners van de gemeente Medemblik, dat zij niet akkoord gaan met dit beleid en willen nadere uitleg van de gemeente Medemblik. De bewoners beschuldigen de gemeente Medemblik nu van het zich onttrekken aan medeverantwoordelijkheid om te komen tot een structurele aanpak van de verkeersveiligheid en leefbaarheid aan de Hoornseweg in Wognum.

Eerder hebben zowel het Hoogheemraadschap als de gemeente Medemblik al aangegeven dat de Hoornseweg onveilig is. De bewoners wijzen daarom ook op Artikel 172 van de gemeentewet dat zowel de burgemeester als de gemeenteraad verantwoordelijkheid inzake het handhaven van de openbare orde en veiligheid dragen.

Deel dit artikel