Bewoners tonen initiatief, Medemblik laat niets meer van zich horen

MEDEMBLIK – Alles draait om een stuk gras wat volgens de briefschrijvers aan de gemeenteraad en college van Medemblik totaal nutteloos ligt te wezen. Een deel van de bewoners van de Verversgilde en Lakenkopersgilde in Medemblik namen met initiatief om een deel van deze groenstrook om te bouwen naar vlinder/insectentuin met diverse planten en kruiden.

Begin 2020 zijn zelfs 2 mensen van de gemeente Medemblik volgens de briefschrijvers komen kijken en beloofden dat zij binnen 3 weken een strook gras weg zouden laten halen en daar dan vlinderstruiken gingen planten. Nu 1.5 jaar later ligt er nog steeds gras en is er vanuit de gemeente niets meer vernomen. In de brief schrijven de bewoners: ‘Twee medewerkers van de buitendienst en Siem Zeilemaker van PWF zijn vorig jaar op bezoek geweest en vonden het een goed idee, mits de buurt de strook gingen onderhouden.. Afgesproken werd dat binnen 3 weken een strook gras zou worden weggehaald en voorzien van o.a. vlinderstruiken/kruiden en ander insecten, zoals bijen en hommels, aantrekkende planten en bloemen.”

Nu zijn wij ruim 1.5 jaar verder en tot op de dag van vandaag horen wij helemaal niets meer vanuit de gemeente Medemblik, zelfs op aandringen van meneer Zeilemaker komt er geen enkel signaal meer vanuit de gemeente. Zo gaat u niet met mensen, de belastingbetaler, mensen met een groen hart, om.. Zeker niet als ze duidelijk hebben aangegeven de bloemen/kruidenstrook te willen gaan onderhouden.

Volgens de briefschrijvers had het zo mooi kunnen zijn maar dat wederom de gemeente Medemblik iets beloofd en het niet waar maakt en dat terwijl zij pretenderen een ‘groene’ gemeente te zijn. ‘Ja dat ‘groene’ klopt wel, groen van het onkruid dat soms een meter hoog staat,‘ besluiten de briefschrijvers

Op de foto de bewuste groenstrook die de omwonenden graag zien worden veranderen in vlindertuin. (Foto aangeleverd)

Deel dit artikel