RTV West-Friesland

Politiek

Bezwaarmakers geheimhouding Recreatieoord Enkhuizer Zand krijgen ongelijk, rapport blijft geheim

ENKHUIZEN – Dat is de conclusie die de bezwaarcommissie heeft genomen op de bezwaren die waren binnengekomen toen de gemeenteraad van Enkhuizen besloot de documenten over de verkoop van REZ geheim te houden.

Volgens de bezwaarcommissie, die zelf ook geen inkijk heeft gekregen in de geheime documenten, is de beslissing van het college om de geheimhouding niet op te heffen omdat die gevolgen kan hebben voor de financiële positie en de onderhandelingspositie van de gemeente Enkhuizen. Het belang van opheffing van de geheimhouding weegt niet op tegen de economische en financiële belangen van de gemeente.

De bezwaarcommissie kan ook niet uitsluiten dat het openbaar maken van het rapport kan leiden tot schade aan de positie van de gemeente Enkhuizen en geeft daarom ook het advies aan de gemeenteraad om de geheimhouding in stand te houden.

Vanavond praat de gemeenteraad over dit onderwerp en dan moet blijken of de partijen die voor het opheffen van de geheimhouding de meerderheid van de raad achter zich gaan krijgen..

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen