Bijeenkomst: Omgaan met buren met een psychische aandoening in Obdam

OBDAM – Op 18 januari 2022 organiseert de gemeente Koggenland een bijeenkomst voor inwoners van Obdam die willen leren hoe ze om kunnen gaan met buren met een psychische aandoening. Steeds meer mensen met een psychische aandoening verblijven namelijk niet in een instelling, maar wonen zelfstandig thuis (met begeleiding). Deze mensen gedragen zich soms anders. Dit zorgt er soms voor dat het lastig is om met elkaar om te gaan. Deze bijeenkomst geeft buren handvatten en uitleg.

Mensen met een psychische aandoening lijken soms niet (meer) te weten wat ze doen, zeggen rare dingen, praten in zichzelf of trekken zich terug in hun eigen wereld. Misschien wilt u als buurman of buurvrouw hoe u hiermee om kunt gaan. Of misschien wilt u meer weten over psychische aandoeningen.

Gratis bijeenkomst: omgaan met kwetsbare buurtbewoners
Als u zich herkent in het bovenstaande dan nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst over ‘omgaan met kwetsbare buurtbewoners’. U krijgt meer informatie over hoe u als buur het beste met hen om kunt gaan. Zodat zij zich welkom voelen in de buurt. En u zich ook fijner voelt.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Koggenland en MIND. U krijgt praktische tips en meer informatie over wat het betekent om een psychisch aandoening te hebben. Zo maakt u bijvoorbeeld kennis met iemand die zelf een psychische kwetsbaarheid heeft (gehad) en die graag met u deelt hoe u van betekenis kunt zijn.

Waar en wanneer
De bijeenkomst voor inwoners van Obdam is online en vindt plaats op 18 januari 2022 van 18.30 tot 21.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan via e-mailadres info@koggenland.nl of telefonisch via 0229-548400. U ontvangt een bevestiging per e-mail, met daarin een link voor de bijeenkomst. Heeft u vragen voordat u zich aanmeldt? Neem dan contact op met Anne Spruijt via a.spruijt@netwerkhoorn.nl.

Deel dit artikel