Bijeenkomst ‘Omgaan met kwetsbare buurtbewoners’ voor Obdammers

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

OBDAM – Op 18 januari 2022 organiseert de gemeente Koggenland een bijeenkomst voor inwoners uit Obdam die willen leren hoe ze om kunnen gaan met buren met een psychische aandoening. Steeds meer mensen met een psychische aandoening verblijven niet in een instelling, maar wonen zelfstandig thuis (met begeleiding). Deze mensen gedragen zich soms anders, wat kan leiden tot een moeilijke omgang. De bijeenkomst geeft handvatten en uitleg.

Mensen met een psychische aandoening lijken soms niet (meer) te weten wat ze doen, zeggen rare dingen, praten in zichzelf of trekken zich terug in hun eigen wereld. Voor buren kan het moeilijk zijn hiermee om te gaan. Daarom organiseert de gemeente Koggenland de interactieve bijeenkomst ‘Omgaan met kwetsbare buurtbewoners’. Dat doet de gemeente in samenwerking met MIND, een landelijk platform voor psychische gezondheid. Aanwezigen krijgen praktische tips en informatie over psychische aandoeningen. Er is onder andere iemand aanwezig die zelf een psychische aandoening heeft gehad en die deelt hoe buren van betekenis kunnen zijn.

Waar en wanneer?

De online bijeenkomst vindt plaats op 18 januari 2022 van 18.30 tot 21.00 uur. Alle inwoners van Obdam zijn welkom.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@koggenland.nl of (0229) 54 84 00. Inwoners uit andere dorpen, die interesse hebben in een bijeenkomst over dit onderwerp, kunnen dat via deze weg aangeven. Voor vragen over de bijeenkomst kan contact worden opgenomen met Anne Spruijt via a.spruijt@netwerkhoorn.nl.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category