Bijeenkomst voor vrijwilligers in Kersenboogerd Hoorn over hoe om te gaan met wijkbewoners

HOORN – Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) in de wijk. Het kan zijn dat u als actieve vrijwilliger in de wijk hen tegenkomt. Wilt u weten hoe u met deze kwetsbare wijkbewoners kunt omgaan of hen kan ondersteunen? Kom dan dinsdag 14 december naar een bewustwordingsbijeenkomst voor vrijwilligers, georganiseerd vanuit het project Welkome Wijk.

Door hun psychische kwetsbaarheid kunnen deze wijkbewoners soms gedrag vertonen wat het contact met anderen bemoeilijkt, dat u niet begrijpt of waarover u zich zorgen maakt. Zorgen om de persoon zelf of zorgen over de veiligheid van uzelf of anderen in de buurt. De persoon lijkt niet meer te weten wat hij of zij doet, zegt rare dingen, praat in zichzelf of trekt zich terug in een eigen wereld. Misschien wilt u helpen maar weet u niet goed hoe u kunt handelen.

Welkom

Als u zich herkent in het bovenstaande dan nodigen wij u als vrijwilliger van harte uit om een bijeenkomst bij te wonen waar u meer informatie krijgt over hoe u met kwetsbare wijkbewoners kunt omgaan of hen kan ondersteunen. Zodat zij zich welkom voelen in wijk. De bijeenkomst wordt geleid door een lokale gespreksleider en twee ervaringsdeskundigen, die graag met u delen hoe u van betekenis kunt zijn. Zij worden begeleid door een medewerker van MIND (zie wijzijnmind.nl). Ook Movisie, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Trimbos Instituut zijn betrokken bij het project Welkome Wijk (www.welkomewijk.nl).

Bewustwordingsbijeenkomst voor vrijwilligers

  • Datum: dinsdag 14 december 2021, van 13.30 tot 16.00 uur.
  • Locatie: wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1, 1628 LZ Hoorn.
  • Aanmelden: tot en met 10 december via email: kersenboogerd@netwerkhoorn.nl.

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Het maximaal aantal deelnemers is 15 personen. U hoeft geen coronatoegangsbewijs te laten zien, een mondkapje en 1,5 meter afstand zijn wel vereist.

Deel dit artikel