RTV West-Friesland

Foto: Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Bloemkoolrijst met garnalen en paprika

WEST-FRIESLAND – Bloemkoolrijst met garnalen en paprika. Hè groentemonster, deze is voor jou! Met dit lekkere bloemkoolrijst-gerecht eet je maar liefst 485 gram groente per persoon.

Bloemkoolrijst met garnalen en paprika

Albert Heijn Bloemkoolrijst met garnalen en paprika Bloemkoolrijst met garnalen en paprika Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 345 K Calorieën 16 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 1 zak paprikamix
  • 500 g trostomaat
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el milde olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 65 g dubbel tomatenconcentraat
  • 100 ml water
  • 450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal
  • 200 g groene olijven gevuld met ansjovis
  • 800 g koelverse bloemkoolrijst

Instructies

  1. Snijd de rode uien in parten van 1 cm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzetten en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm. Snijd de tomaten in grove blokjes van 2 cm. Snijd ⅔ van de knoflook in plakjes.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout. Voeg de knoflookplakjes en chilivlokken toe en bak nog 1-2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en het tomatenconcentraat toe en roerbak nog 2 min. mee.
  3. Schenk het water erbij en laat met de deksel op de pan 10 min. stoven. Voeg na 5 min. de garnalen en olijven toe.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de laatste teen knoflook boven de garnalenstoof, schep om en zet het vuur uit. Serveer de bloemkoolrijst met de garnalenstoof.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK