Bloesemgaerde West Wognum moet voor alle doelgroepen een veilige en groene adaptieve woonwijk worden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WOGNUM – Zeventig woningen voor alle doelgroepen, duurzaam, veilig en groen. Projectontwikkelaar H3 legt de bal bij de gemeenteraad voor de ontwikkeling van Bloesemgaerde West in Wognum

Lees ook: Column Tom Beerepoot(VVD): ‘Woningbouw; liever vandaag dan morgen!’

Het plan Bloesemgaerde West is op 25 maart 2021 door H3 Landelijk Vastgoed gepresenteerd aan de raadscommissie. De reacties waren ronduit positief. Ook op de presentatie op 25 augustus 2021 tijdens de Dorpsraad is opnieuw zeer positief gereageerd. De locatie is direct gelegen aan de Bloesem met tal van kerntaken en biedt een mooie overgang naar het landelijke gebied. Het plan biedt woningen voor alle doelgroepen in een veilige en groene klimaat adaptieve wijk.

De projectontwikkelaar wil graag in gesprek met de gemeente Medemblik om zo samen een plan op tafel te krijgen dat aansluit bij de wensen van de gemeente en de omgeving. “H3 heeft er expliciet voor gekozen om de gemeente en de gemeenteraad om zo te voorkomen dat bij de inwoners van de gemeente Medemblik de verwachting wordt geschept dat een plan ook zo gaat worden uitgevoerd en dat kan de besluitvorming en de kwaliteit in de weg staan,” zegt Nico Hoedjes van H3 Landelijk Vastgoed.

Lees ook: Voortgang woningbouwproject Bloesemgaerde-noord

Zowel Bloesemgaerde West als andere initiatieven hebben nog een heel traject te gaan voordat er woningen gebouwd kunnen worden. Naast het beeldkwaliteitsplan gevolgd door een bestemmingswijziging, vele onderzoeken en een verkeersplan is het op dit moment onzeker hoe dat voor de verschillende plannen uit pakt. Wij willen ook zo snel mogelijk woningen voor de Wognummers. Indien onze locatie ook door de raad als kansrijk wordt  ervaren willen wij graag zo spoedig mogelijk met elkaar om tafel over de invulling van een kwalitatief plan gevolgd door de te nemen procedures met gemeente en provincie.  Kijkende naar de van belang zijnde omgevingsaspecten en schaalgrote denken wij dat het door ons voorgelegde plan snel kan worden ingepast en in procedure kan worden gebracht dan hebben de inwoners ook het snelst een woning op deze mooie locatie,” gaat Hoedjes verder.

Bijzondere duurzame woonwijk voor alle doelgroepen

Bloesemgaerde West moet een woonwijk gaan worden die voor alle doelgroepen geschikt is en waar zowel in warme periodes met hoge temperaturen als in perioden van veel neerslag en wateroverlast zo ingericht wordt dat de wijk deze omstandigheden prima kan verwerken door bijvoorbeeld water absorberende verhardingen toe te passen.

Maar ook de inrichting van Bloesemgaerde West zal prima aansluiten op die van Bloesemgaerde Noord waardoor er een woonwijk zal ontstaan met een mooie mix van goedkopere (huur)woningen , starterswoningen, seniorenwoningen en vrije kavels voor zelfbouw. Daarnaast heeft H3 voor ogen om verschillende ‘woonerven’ of kleine buurtschappen te realiseren waardoor er ook en sociale interactie kan ontstaan tussen de diverse doelgroepen.

Lees ook: Honderden nieuwbouw woningen in de planning binnen de gemeente Medemblik

De bal ligt nu bij het gemeentebestuur van Medemblik over de komst van dit woningbouwplan met 70 woningen.

 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category