RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons

WEST-FRIESLAND – Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons. Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!

Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons

Albert Heijn Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 475 K Calorieën 21 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 600 g koelverse stamppotaardappel
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 285 g Gelderse rookworst
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 ml halfvolle melk
  • 10 g Verstegen mix voor boerenkool in zakje

Instructies

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.
  2. Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook. Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
  3. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstcroutons krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  4. Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK