Bondscoach Niña George krijgt ondersteunende rol bij FC Medemblik

MEDEMBLIK – FC Medemblik krijgt een heuse bondscoach binnen haar gelederen. Bondscoach Niña George is de bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal in de zaal en heeft zelf een carrière van 35 jaar als voetbalster achter haar naam staan.

Via Stephan Kaaij, trainer van het zo voortvarend gestarte eerste elftal van FC Medemblik, heeft Niña George de cursus Hoof Opleiding C afgelopen seizoen bij FC Medemblik mogen doen. George en Kaaij kennen elkaar al vele jaren en hebben samen en tegen elkaar gevoetbald.  ‘ We delen samen de passie voetbal, we hebben het afgelopen jaar een aantal keer over voetbal gesproken en ik heb toen gevraagd of ik in een vorm van stage bij hem kon aansluiten afgelopen seizoen. Kijkende vanaf de zijkant wat ik zie, waar ik aanvulling kan geven,’ zegt George over hoe zij bij FC Medemblik terecht is gekomen.

‘In deze opleiding heeft de Hoofd Opleiding C de taak op zoek te gaan naar de optimale ontwikkelingsmogelijkheden om de spelers en speelsters op te leiden en de trainers, coaches en staf te ontwikkelen.  Ik zal op verschillende avonden aanwezig zijn op de club, mocht je een praatje willen maken schiet me aan. Altijd leuk om Face To Face mensen te leren kennen.’

 

Deel dit artikel