Boze briefschrijver: “Dit had nooit mogen gebeuren!!!!!”

MEDEMBLIK – Samen met nog een inwoner stond de briefschrijver op de dijk bij het oude stadhuis in Medemblik te kijken hoe er werd gewerkt aan de nieuwe helling. Voor beiden was de conclusie snel genomen, ‘weggegooid geld’. Zeker gezien de huidige financiële situatie van de gemeente Medemblik had dit veel beter besteed kunnen worden.

Hieronder leest u de brief (niet redigeert) die de briefschrijver schreef aan het college en de gemeenteraad van de gemeente Medemblik:


Onderwerp: evalueren tweede dijk helling

Geachte gemeentehuis bewoners,

De HDR is geweest en is het winterseizoen voor Medemblik begonnen.

Heel toevallig sta ik boven op de dijk te kijken naar de nieuwe helling en komt er,  voor mij de bekende gemeentehuis bewoner, bij me staan en kijken wij samen naar de helling en de nieuwe trap. Hij wist nog dat we een aantal maanden hadden gevilicofeert over de ”zin en onzin” voor een tweede helling. Beide kwamen we tot de conclusie, dat voor 2X 35 meter meer een tweede helling niet nodig was. Ook al gezien de financiële situatie, toen al 1 miljoen tekort bij de WMO, bij de gemeente.

Maar de tweede helling kwam er toch en de meneer kwam tot de conclusie dat er toch gebruik van werd gemaakt. Ik vertelde hem, als er nog een derde helling bij was gelegd die ook gebruikt zou gaan worden. Of ook een elektrische rolbaan er naast, net als op Schiphol, de helft gaat lopen, de andere helft stapt op de band. Of elektra karretjes die rijden tussen het parkeerterrein en de Nieuwstraat, vinden sommige mensen en kinderen leuk, en zien ze de beide helling maar ook het mooie Ijsselmeer niet eens.

Ik kon de meneer nog even wijzen op een rekenfout van mij. Eerder was het dat er 2X  35 meter meer moest gelopen via de oude helling t.o.v. de nieuwe.

Maar dat is helemaal niet waar.  Als men over de dijk naar de bestaande helling loopt en daar naar beneden  tot aan de trap dan 3 treden naar beneden, vervolgens de rails oversteken.  Dat is exact dezelfde loopafstand als via de nieuwe helling!!!!!  Dus voor  ”0 meter”  verder lopen is er een tweede helling aangelegd. Ik schrijf bewust ”lopen”.  Mensen, ik denk 0.5 %, met ”wielen” moeten wel 2 X 35 meter verder. De meneer aan mijn zijde kon alleen uitbrenger, ‘‘zijn we dan zo dom geweest”.

Even daarna kwam het bericht uit het gemeentehuis dat er een overschot was van ” 2 miljoen euro” en kon er een nieuw zwembad komen en een sporthal worden gerenoveerd. 

Maar nu is er ineens een tekort van ”3 miljoen” en kan er niets meer en moet men vrezen voor curatele.   Wat is er mis met de financierings planning bij de huidige bestuurders in het gemeentehuis?

Een tijd geleden plaatste men een oproep voor een  ”verkeersdeskundigen”( M) voor een salaris van 4000,00 euro p/m.  Is het niet de hoogste tijd,  maar eigenlijk veel te laat,  om een ”financieel deskundige” (V) aan te trekken voor 3000,00 euro p/m. Het is algemeen bekend dat vrouwen beter met geld kunnen omgaan dan mannen, kunnen die het later wel verantwoord uitgeven.

Dus als dat eerder was gebeurd zou de veilige rotonde bij de meelmolen er nog liggen en niet vervangen zou zijn voor veel geld in een onveilige kruising, zeker voor het langzame verkeer. omdat een enkele vrachtwagen chauffeur zijn combinatie niet goed beheerst. Maar ook de dure en totaal onnodige en overbodige tweede dijkhelling,  zoals ik boven beschreef, was er niet gekomen. 

Deze twee projecten hebben de Medemblikkers onnodig geld gekost. Dit had nooit mogen gebeuren!!!!

Mvg.  Afzender bekend bij de griffie

Deel dit artikel