Buitenspeldoelpunt nekt Hauwert’65.

HAUWERT – Joost Ruttenberg maakte dankbaar gebruik van een buitenkansje wat hem in de schoot werd geholpen door de assistent-scheidsrechter van Hauwert’65. Hij stond een meter buitenspel op het moment dat de bal werd geschoten en betekende eigenlijk de doodslag voor Hauwert’65. 1-2. Hauwert’65 had net daarvoor, door de vannacht vader geworden Niels Eijkenaar,  1-1 laten vermelden op het scorebord. Always Forward speelde vooral verzorgd voetbal. Met daar tegenover een hard werkend Hauwert’65 die soms tot de grenzen van wat wel en niet strafbaar was.

Complimenten voor scheidsrechter Brian Lampers die de wedstrijd leidde op een “Bas Nijhuis” manier. Bestraffen waar het moest en door laten doorspelen waar het bestraffen niet nodig was. Daar waar vooral de “Bal” werd gespeeld en schijnbaar een overtreding werd begaan. De “Bal” was trouwens op een bijzondere manier gesponsord. Hoe word je als Hoornse balsponsor in Hauwert? Tijdens de maandagochtend gesprekken in de docentenkamer van de Copernicus Scholen gemeenschap in Hoorn gaat het vaak over het nietige Hauwert’65 en de grote stadsbroer Always Forward. (Meer leden dan wij inwoners is altijd het verweer). De school heeft haar sportactiviteiten op het terrein van Always Forward en toen was de driehoek voetbal, school en collega’s snel gemaakt School en collega’s vonden het daarom leuk om de wedstrijdbal te sponsoren. Leerkrachten Henk Brugmans en Ron Hettinga werden daarom vermeld in het programmaboekje.

Tekst loopt door onder de foto

De 0-1 van Always Forward voor rust, ontstond door goed aanvalsspel van Joost Ruttenberg. Zijn assist werd door Stan Prins keihard achter Doelman Robin Blaak gedeponeerd. Hauwert’65 probeerde met hard werken het tij te keren, maar vooral Niels Eijkenaar ontbrak het aan een beetje geluk. Hauwert’65 vocht elke vierkante meter, maar schoten kopballen waren allemaal een prooi voor Levie Rood. De 3-1 was dan enigszins geflatteerd. Alweer een doelpunt voor Joost Ruttenberg. Met een assist en 2 doelpunten een belangrijke schakel vanmiddag. Dezelfde Joost Ruttenberg die meer dan een jaar geleden het enige doelpunt scoorde voor Hollandia in de Hoofdklasse in Haren (Nabij Groningen) bij Be Quick 1887. Omdat hij daar vaak op de bank belandde koos hij voor spelminuten bij het 3 klassen lager spelende Always Forward. De vermoeidheid speelde de ploeg uit Hauwert parten.

Maar liefs 6 spelers zijn de 3 X gepasseerd.  Ook de regen speelde parten. Door de regen was het trouwens gezellig toeven op de verwarmde tribune van Hauwert’65. Niet alleen Hauwert’65 was de verliezer ook de onderhoudsploeg van de club uit het kleine dorp. Zij zulle deze week veel werk hebben om speelveld weer in goede conditie te brengen.

Deel dit artikel