Burgemeester Hoorn achter oproep om de coronamaatregelen af te schalen.

HOORN – Dertig burgemeesters van de grote steden in Nederland hebben een gezamenlijke brief geschreven aan het kabinet waarin zij het kabinet aansporen op op zeer korte termijn de cultuur- en horecasector weer open te stellen nu blijkt dat de Omicron-variant wel besmettelijker is maar niet voor meer ziekenhuisopnames zorgt.

In een reactie laat burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn aan RTV West-Friesland weten: ‘Ik steun deze oproep. Het is helemaal in lijn van de oproep vanuit de regio Noord-Holland Noord van vorige week. Er is voor de horeca, cultuursector en vrijetijdssector nog geen enkel concreet perspectief, terwijl de ervaring leert dat we met deze sectoren goede afspraken kunnen maken. Omdat ik begrijp dat dit voor deze ondernemers en instellingen een grote teleurstelling was, heb ik hen daarom ook de kans gegeven om een statement te maken. Corona is meer dan een gezondheidscrisis alleen geworden. Er moet meer rekening gehouden worden met de economische, emotionele en sociale impact van de maatregelen. De oproep is dan ook: maak veilig en gereguleerd meer mogelijk en biedt de samenleving meer perspectief.’

Nu ook het RIVM heeft laten weten dat het Omicron-variant niet zo ernstig is als eerst werd gedacht lijkt de kans sterk te zijn toegenomen dat het kabinet vrijdag beslist om de cultuur- en horecasector weer te openen. Wel met enkele voorwaarden zoals het mondkapje.

Deel dit artikel