Burgemeester Hoorn: ‘Versoepel coronamaatregelen veilig en gereguleerd’

HOORN – Samen met zijn collega-burgemeesters van de zestien gemeenten in Noord-Holland Noord roept burgemeester Jan Nieuwenburg van Hoorn het kabinet op om de coronamaatregelen veilig en gereguleerd te versoepelen. In een brief vragen de burgemeesters het kabinet om meer rekening te houden met de economische en emotionele impact van de coronamaatregelen op inwoners en ondernemers.

Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘Als burgemeester spreek ik veel inwoners en ondernemers. Steeds vaker gaan die gesprekken over de impact die de maatregelen hebben. Niet alleen de impact op ondernemers, die het hoofd soms maar met moeite boven water kunnen houden. Maar vooral ook de impact die de maatregelen hebben op onze gemoedstoestand.

We voelen het allemaal, het gemis van ons normale leven. Gewoon bij elkaar komen met familie en vrienden, kunnen sporten, even een bioscoopje pakken, een dagje winkelen, lekker uitgaan of een hapje eten in de horeca. De emotionele schade is groot en het gebrek aan perspectief weegt zwaar. Het draagvlak voor de maatregelen neemt daardoor af en de moedeloosheid, het onbegrip en de boosheid neemt toe.

We hebben draagvlak nodig, vanuit een bredere invalshoek dan de gezondheidscrisis alleen. We vragen niet om alles of niets beleid. We pleiten ervoor om bij de nieuw te nemen besluiten het sociale leven veilig en gereguleerd mogelijk te maken en om ondernemers die zijn getroffen door de lockdown financieel voldoende te steunen.

Ook in Medemblik neemt de roep om het versoepelen van de maatregelen toe, gesteund door het college van de gemeente Medemblik roepen ondernemers Den Haag op om de maatregelen te versoepelen of helemaal af te schaffen.

Deel dit artikel