Burgemeester Koggenland: ‘Voor ruim 14.000 euro aan schade door vuurwerk’

KOGGENLAND – Ook Koggenland is niet gespaard gebleven van vernielingen in de openbare ruimte veroorzaakt door vuurwerk. De gemeente Koggenland is nog aan het inventariseren maar komt nu al uit op een bedrag van rond de 14.600 euro aan schade..

Burgemeester Monique Bonsen zegt in een reactie tegen RTV West-Friesland:  “De jaarwisseling is in Koggenland over het algemeen rustig verlopen. Helaas is er net als voorgaande jaren wel schade aangebracht in de openbare ruimte door vuurwerk. We zijn dit nog aan het inventariseren, maar tot nu toe is ons bekend dat er 18 afvalbakken, 7 verkeersborden en een komportaalbord zijn vernield. We schatten de schade hiervan in op ongeveer € 14.650, -. Dit is inclusief het laten terugplaatsen van de onderdelen. We zijn intern nog aan het analyseren hoe we dit kunnen interpreteren ten opzichte van voorgaande jaren en welke betekenis we hieraan kunnen toekennen.”

Vandaag werd bekend dat verzekeraars de totale schade in Nederland schatten op ruim 10 miljoen euro, hoger dan in de jaren voor corona, en ondanks dat er een vuurwerkverbod was in Nederland trokken de Nederlanders zich er maar weinig van aan en schoten voor miljoenen aan vuurwerk de lucht in.

Lees ook: Roep om permanent vuurwerkverbod neemt toe, Veiligheidsraad wil gesprek met kabinet

Deel dit artikel