Burgemeesters SED-gemeenten staan achter brandbrief over opengooien horeca en cultuursector

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

SED-GEMEENTEN – Dertig burgemeesters van de grotere steden in Nederland hebben een brandbrief gestuurd naar het kabinet met daarin het dringende verzoek om de coronamaatregelen die nu nog gelden waardoor de cultuursector en de horeca de deuren gesloten moeten houden fundamenteel te gaan herzien.

In een reactie zeggen de drie burgervaders: “De snel wisselende maatregelen trekken een grote wissel op de gemeenten. Daarbij verschuift de aandacht ook van regels opvolgen en zelfregulering naar handhaving. Het put het handhavingsapparaat niet alleen uit, maar het zorgt er ook voor dat de gemeenten tegenover haar eigen inwoners komt te staan.”

Maar zeggen de burgemeesters in een gezamenlijke statement aan RTV West-Friesland: “Nu veel inwoners, ondernemers en culturele instellingen het water aan de lippen staat roepen de burgemeesters het kabinet op om een lange termijnaanpak op te zetten waarbij ook aandacht is voor wat de samenleving nodig heeft. Daarbij kunnen extra regels ter bescherming van de volksgezondheid bij tijd en wijle noodzakelijk zijn. Deze moeten echter voorspelbaar, logisch en redelijk zijn. En voor gemeenten uit te voeren en te handhaven met de middelen die we hebben.

Nu ook het RIVM heeft laten weten dat het Omicron-variant niet zo ernstig is als eerst werd gedacht lijkt de kans sterk te zijn toegenomen dat het kabinet vrijdag beslist om de cultuur- en horecasector weer te openen. Wel met enkele voorwaarden zoals het mondkapje.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category