CDA Enkhuizen: ‘zijn er meer signalen van agressie richting politici’

ENKHUIZEN – Jan van der Werf, fractievoorzitter CDA Enkhuizen, wil van het college weten of zij bekend zijn met het bericht dat één van de fractieleden van het CDA Enkhuizen een voor hem zeer vervelend incident heeft meegemaakt.

Lees ook: Gerhard van Galen (CDA) gebeten hond in Enkhuizen, eieren tegen de ramen

Van der Werf wil dus daarom ook van het college weten of er sprake is van toenemende agressie richting raadsleden, wethouders, ambtenaren, boa’s, politieagenten, GGD-medewerkers, journalisten en andere beroepsgroepen met een publieke functie in de gemeente Enkhuizen.

Maar ook wil Jan van der Werf weten of het college inzicht heeft in de ontwikkeling van het aantal gevallen van intimidatie en bedreigingen via e-mail/brief, de sociale media, telefonisch of op straat richting de eerder genoemde beroepsgroepen.. Van der Werf wil ook dat als het college dit niet weet dat zij dit gaan laten uitzoeken.

Jan van der Werf wijst op een eerder incident van zes jaar geleden toen bij een soortgelijk incident toen ook een raadslid werd bedreigd. Van der Werf vraagt zich dan ook af of er in de gemeente Enkhuizen een soort van protocol is die in werking gaat treden zodra er sprake is van intimidatie en geweld.

Over nazorg en ondersteuning voor deze beroepsgroepen vraagt Van der Werf aan het college in hoeverre deze aansluit bij hun wensen en verwachtingen en of het college bereid is met hen in gesprek te gaan en de uitkomsten terug te koppelen richting de gemeenteraad.

Deel dit artikel