Chris Segerius haalt twee zetels in de raad van Enkhuizen maar zal er maar 1 gebruiken

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ENKHUIZEN – De gemeenteraad in Enkhuizen was al geen toonbeeld van saamhorigheid en daar is na woensdag enkel nog meer versplintering in gekomen. Enkhuizen Vooruit pakte twee zetels winst en wist zo de grootste partij in Enkhuizen te worden, samen met de SP die een zetel verloor, hebben ze 3 zetels.

Ondanks dat er nog steeds 10 partijen zijn is de komst van Chris Segerius, die van nul met twee zetels de gemeenteraad in komt, een partij om in de gaten te houden. Segerius heeft geen 2e persoon om die 2e zetel te vullen en daardoor zal het CDA de lachende derde gaan worden omdat zij de meeste reststemmen hebben en daardoor deze zetel mogen gaan vullen.

Frank van Gangelen van Enkhuizen Vooruit zal de coalitieonderhandelingen nog deze week gaan starten maar of Van Gangelen weer voor een raadsbreed akkoord wil gaan is onduidelijk. Van Gangelen wilde hier woensdagavond nog geen uitsluitsel over geven.

De luis in de pels van de gemeenteraad zal Chris Segerius worden. Die wilde de gemeenteraad in om zo de geheime documenten van het REZ te kunnen inzien. Maar ook als hij het taxatierapport heeft ingezien mag Segerius hier niets naar buiten overbrengen, geheim is geheim, en die wet geldt ook voor Chris Segerius. Het is ook maar de vraag of Segerius de 4 jaar gaat volmaken of na enkele weken of maanden al zijn zetel gaat opgeven.

Er is ook een partij die we niet meer terug zien in de gemeenteraad van Enkhuizen, opvallend genoeg is dat de ChristenUnie-SGP die te weinig stemmen kreeg voor een zetel. Wel heeft de Piratenpartij van Bob Sikkema een zetel gehaald in de gemeenteraad van Enkhuizen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category